Woensdag 26 Juni, Al leek het op de ochtend nog twijfelachtig of het door kon gaan, toen de zon eindelijk doorbrak in de middag wist iedereen: we gaan ervoor!

Voor 16.30 u ging het water-gevecht al los, en werden water-pistolen, – geweren, en -kanonnen al gevuld en leeggepompt op andere deelnemers. De eerste natte pakken waren een feit. Hoe vluchtig en ongrijpbaar water ook is, het verbondt deze middag zeer zeker. Afkomst, rangen en standen deden niets ter zake, het was een groot en plezierig gevechte.

Van klein tot groot en van jong tot ouder, iedereen die zich “bewapend” wist, deed mee. Al werd ook menig toekijkend ouder alsnog onder “vuur” genomen/ van nat pak voorzien.

Brandweer auto een arriveerde, en toen brandweer auto twee arriveerde barstte het feest pas echt los. Het waterkanon met verschillende straalopties die allemaal getest werden, was natuurlijk wel heel mooi en spectaculair. Eerst vanaf de kant van het Eemhuis, later vanaf Eemzijde wat werd er genoten.

Nadat de mannen van de brandweer (ja, dit keer alleen mannen) klaar waren met hun spuitkannonnen, stortten ze zich in het gevecht. Gevolg, in no-time twee totaal doorweekte mannen, maar wel met dikke pret.

Ook verder op het afgezette stuk Eemplein, gingen de gevechten vrolijk door. Heel veel natte pakken, vrolijke gezichten en ondanks gevechtsmodus toch de grootste lol. Kortom: weer een geslaagde editie “Waterfestijn op het Eemplein”.

Al heette het nu Water-gevecht, niets dat wees op de reguliere gevechten! Dankzij de sportieve deelnemers, medewerking van de Brandweer en de bijhorende -mannen, en de aanwezige BOA’s, en vrijwilligers!

Als je deze actie ziet van de Brandweer dan weet je toch gelijk zeker dat het niet alleen maar kommer en kwel is, maar ook een geweldig team mensen dat ook leuke dingen deelt! Daar wil je toch bij horen….

Aanmelden kan, en graag zelfs!

Overigens ook voor onze website, en nog wat wijkse activiteiten: Vrijwilligers gevraagd!

Verslag en foto-verslag: Nel Groenendijk