Vrijdag 1 december, In de Vijverzaal van de Puntenburg-flat stonden warm water voor de thee, de koffie en de warme chocolademelk al klaar. Ook de bakjes met “Sinterse” lekkernijen stonden op de tafels. Ook aan de “winters culinaire hap” was gedacht, de erwtensoep was warm.

Aan de buitenrand van de zaal stonden de tafels met spulletjes voor de “Winterkriebels” ter verkoop uitgestald. De verschillende tafels werden bezet door; de bewonersorganisatie van Puntenburg, Wijkgebouw De Nieuwe Sleutel, Leerlingen van het Wijk-Leerbedrijf, Bij Bosshardt, De Plataan, Birkhoven, Lyvore, en Indebuurt033.

Van pluizige knuffels tot aan gehaakte schaatsen ter versiering van de kerstboom en van bed-slofjes tegen koude voeten tot aan handtassen. Het was duidelijk, er was veel brei en haakwerk gedaan om de kraampjes te vullen. Maar ook pindakransen voor de vogels, jam-potjes gevuld met homemade jam, houtsnijwerk of geduldig in elkaar gevouwen zwaantjes waren te koop. Kortom: er was weer voor ieder wat wils in de verschillende materialen, stoffen, smaken  en kleuren.

Snel was de zaal gevuld met bezoekers die langs de “kraampjes” liepen. Soms kwam  het even tot een botsing vanwege dat de looprichting “zelfgekozen” werd. De een liep de ronde van links naar rechts en de ander andersom terwijl weer anderen dwars door het midden gingen. Al snel werden de eerste “nee’s” verkocht, omdat er eerst weer haak/breiwerk gedaan zal moeten worden.

Ondertussen werd er op de verschillende plaatsen al genoten van de warme chocolademelk met slagroom en door anderen van de erwtensoep. Het was een komen en gaan van mensen, in een gezellig warme sfeer zeker ook mede dankzij de live muziek van Theo en Jan.

Er kwam zelfs bezoek van Tweede Kamerlid René Peters (CDA) en van de lokale politiek Fractievoorzitter Micheline Pfaffen (CDA) met een delegatie om Winterkriebels te bezoeken. Tevens werden ze “getrakteerd” op een presentatie van de activiteiten van Lyvore, en het mag gezegd: dat zijn er veel!

Alles bij elkaar genomen kan er worden teruggekeken op een gezellig geslaagde middag waarvoor veel dank zeker mag gaan naar de jongeren van het Wijk-Leerbedrijf voor de verschillende “hands-on” activiteiten. Want zowel de versnaperingen, als de handmassages, nagels lakken, als het alternatieve sinterklaaslied werd verzorgd door de jongeren, en dat deden ze serieus maar ook met plezier!

Klik hier voor het fotoverslag

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk