De bisschop van Mira, zijne Hoogheid Sint Nicolaas, bracht heden vrijdag 1 december 2017 een bezoek aan de Speeltuin Soesterkwartier. Het zijn drukke dagen voor de Sint en zijn pieten en het was even afwachten of de Spaanstalige “planning”wel goed geschreven was.

Klokslag 18.30 ging de grote zaal open en stroomden ouders met hun kroost naar binnen. Tegelijk met de “muziek Piet”die nog net op tijd was om de eerste Pinguin- dans te doen. De muziek apparatuur moest nog even aangesloten worden, maar via de bekende Gsm truc werkt het ook.

In ieder geval werd het gelijk een groot “dance'” festijn met al die verklede pieten en “klaasjes”. En de eerste “regen”pepernoten was ook al een feit, met als gevolg glijdende en happende kids op de grond.

Na een 3e Pinguin ronde, werd er toch ook andere muziek gevonden door de muziek Piet, wat de feestvreugde natuurlijk verhoogde. Een groot gedeelte van de zaal was ontdaan van stoelen en tafels, zodat de jeugd de ruimte had. En niet de bekende maan scheen door de bomen, of de stoomboot komt er aan. Nee er waren ondertussen wat pieten bij gekomen en die hadden bedacht dat het wel erg leeg was in dat gedeelte. Dus stoelen weer naar het midden en dan kan je een stoelen dans doen. het is immers een groot “dance”centrum daar. Dus alle kinderen deden mee aan de stoelendans en eigenlijk speelde de “zit”Piet een beetje vals. Protesteren had geen zin en er was ook geen tijd voor want buiten, stond de bekende man met zijn rode mantel en mijter al klaar.  Een vrolijke herkenning en begroeting met Uw verslaggever en de tocht naar binnen werd aangevangen.

Het gevolg van deze binnenkomst was dat iedereen naar de “goed Heiligman”rende. Omgeven door de kroost werd hem een stoel aangeboden in de schijnwerpers.  Een gezellig tafereel ontstond doordat de Sint alle kinderen voor hem < in kring> vorm, voor zich kreeg. “kom maar dichterbij”riep de Sint, waarna het hele spul aan zijn voeten zat/lag.

Nu was de kring een beetje gevormd door een voorste rij ( niet bang) een tweede rij ( beetje bang) en een derde rij ( uhhh toch maar niet). Maar de Sint wist iedereen gerust te stellen door de zeggen dat het “in de zak doen” bij stoute kids was afgeschaft. pfffffffffffff. Dat hielp. Hier en daar de “herrie”pieten tot de orde roepend, kregen een groot aantal kinderen even de gelegenheid op schoot bij de Sint te zitten. De een met een verhaal, de ander met een “rap”versie van de Stoomboot.

Leuk om ook te zien dat er kinderen van de SK Power Hoppers bij waren, die natuurlijk hun beste “dans”benen wilden voorzetten.

En de Sint wilde zelf ook wel even een dansje wagen. Opmerkelijk dat deze, toch op respectabele leeftijd, Goed Heilig,man,nog zo kwiek is. Zwaaiend met zijn staf en brede passen nemend, zwierde hij door de zaal , de verbaasde pieten achter latend.

En dan toch komt aan al dat feestgedruis een eind. Alle kinderen konden nog even op de foto, op schoot met de Sint en Pieten. Maar na een uurtje, werd het tijd voor dat andere bekende liedje. “Dag Sinterklaasje” en onder luid gezang werd de Sint uitgeleidde gedaan.

Maaaaarr, de stapel cadeau’s stonden al klaar voor de kinderen (leden)  en een voor een liepen ze langs om hun pakje ( zeg maar pak) op te halen.

Wat overblijft aan cadeau’s zal een dezer dagen naar een goed doel gaan.

Wat rest is een lege zaal, de pepernoten/papier/speculaas wordt opgeruimd. Dag Sinterklaas, we zien je morgen weer in Puntenburg.

En anders tot volgend jaar.

Verlag en foto,s Karel van Rooy.

Foto album Sinterklaas 2017 SK.  ( voor de ouders, de foto,s zijn bij uitzondering “rechten vrij gemaakt).