Zwartkopschaap1Er is eindelijk een geschikte kandidaat gevonden voor de vrouwelijke zwartkopschapen in DierenPark Amersfoort. De tien dames maakten afgelopen weekend kennis met de ram. Naast het mannetje kwamen er ook nog twee jonge dames bij de groep.

Zwartkopschapen zijn kuddedieren en de nieuwkomers werden dan ook zonder probleem opgenomen in de groep. ‘‘Over het algemeen geldt voor schapen ’hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, dus even snuffelen en dat is het’’, vertelt dierverzorgster Corine de Ruiter. De nieuwe dieren voelen zich dan ook meteen thuis bij hun soortgenoten en sluiten zich direct na de ontmoeting aan bij de groep.

Het duurde even voordat het park een geschikte ram kon vinden, uiteindelijk werd deze gevonden in een Duitse dierentuin. ‘‘Met deze schapen is veel gefokt, waardoor de rammen horens hebben gekregen,’’ vertelt de dierverzorgster. ‘‘Bij raszuivere dieren is dit niet geval, maar gelukkig hebben we nu een goede ram gevonden. De dierverzorgster hoopt volgend jaar jonge zwartkopjes te kunnen verwelkomen in DierenPark Amersfoort.

https://www.youtube.com/watch?v=SNSRqlr5OgE&feature=youtu.be