DSC_3150Morgen zondag 21 juni 2015 is de dag, dat menigeen in Amersfoort zijn tuinhekje openzet voor het publiek. Niet om de plantjes te laten zien,maar meer om middels een optreden van de “kleinkunst” zich gastvrij op  te stellen.

Op zondag 21 juni 2015 kan Amersfoort zich opmaken voor de vijfde editie van Struinen in de Tuinen. Tijdens dit tuinenfestival, het zusje van Amersfoorts’ festival Gluren bij de Buren, kan er op zondagmiddag in 103 tuinen gestruind worden naar het beste wat Amersfoort te bieden heeft op het gebied van de amateurkunsten. Het concept is simpel. De artiest speelt op het gazon en de tuinbank dient als tribune. Elke artiest geeft drie keer een optreden van maximaal 30 minuten en elke voorstelling is gratis te bezoeken. Alle wijken van Amersfoort doen mee!

DSC_3136Daar gaan we aan mee doen, dacht men in Birkhoven Zorggoed. Lidy Elbertse Coördinator Vrijwilligerswerk plaatse dan ook een oproep op deze website voor muzikanten, of andere artiesten om te komen optreden. Daarnaast werden familieleden van bewoners ook gevraagd te komen luisteren en mee te doen met Struinen in de Tuinen.

Van de zijde van de redactie werd wel geattendeerd op het feit dat men een activiteit aan het organiseren was voor zaterdag 20 juni en niet voor de zondag 21 juni. Dit werd bevestigd door  Birkhoven Zorggoed, ach waarom ook niet.

DSC_3153Kees van de Eshoff  ( van het duo Kees en Jeroen ) had zich om 14.30 uur genesteld in het Grandcafé van Birkhoven Zorggoed. Druppelsgewijs werden bezoekers aangeschoven. Een dame op leeftijd herkende onmiddellijk de gespeelde nummers en een zangduo had zich spontaan gevormd.  De nieuwe zangeres werd dan ook gelijk naast Kees gestationeerd om de andere nummers mee te zingen. Het geheel Nederlandstalige programma had heel veel herkenningmomenten voor de bezoekers.

Later op de middag zou een imker ook de bijenkasten op het terrein laten zien, afhankelijk van de weersomstandigheden.

unnamtyed (1)Ondanks de rustige start. Veel deelnemers die genoten van de muziek en imker. De imker Wim Bos vertelde geanimeerd over zijn werk als imker, maar vooral over zijn bijenvolken. Hier zie je een van de groepjes geïnteresseerd luisteren.

Volgende jaar mag de organisatie van Struinen in de Tuinen, dit adres opnemen in het uitvoeringsbestand.

DSC_3165Het was geen druk bezochte middag maar wel bere gezellig.

 

Verslag Karel van Rooy.

Foto impressie.