CSC_321220 juni, twee kerken deden mee in het Soesterkwartier met de Kerkennacht 2015. Inhoudende dat er onder meer in de Emmaüskerk een “open dag” werd gehouden met activiteiten voor de jeugd. Maar ook een mini concert een gezamenlijke maaltijd en voor wie dat wenst een moment van bezinning.  Mandi Ouendag optredend als gast vrouwe heet alle bezoekers welkom.

Een diapresentatie maakt deel uit van de algehele presentatie van de Kerkennacht.Terwijl de kantoorruimte van STIP fungeert als knutselhoek voor de jeugd.

DSC_3171Na de opening om 15.00 uur heerst er een serene rust in het gebouw, zoals men dat verwacht. Ruimte en tijd om met name boven het Orgel te bekijken. Later op de dag ook te beluisteren. Kaarsen worden ontstoken en hier en daar vinden wat gesprekken plaats. Buiten , mag je wel zeggen, raast het Zaterdagmiddag verkeer over de Noordewierweg, hetgeen je de neiging geeft weer naar de rust terug te keren.

DSC_3223Later die middag nog het mini concert van zowel de organist Ton Bartelds beluisterd als een gedeelte uit het piano concert van Chopin, gespeeld door Harmke Polinder-Bos.DSC_3234

De knutselclub was inmiddels weer vertrokken. De papieren werkstukjes opgesteld in de kerk.

Verlag Karel van Rooy

CSC_3207Foto’s klik hier.