Vrijdag 21 September, In De Plataan is Burendag een dag voor de “echte” Burendag. Buren waren uitgenodigd om mee te doen met deze Burendag. En inderdaad waren er een aantal buren gekomen om mee te vieren. Op het programma stond een chocoladefontein, een lunch en houtbranden.

Een choladefontein is voor sommige mensen op leeftijd nog een verrassing. De lunch is voor iedereen duidelijk. Maar wat moet men zich voorstellen bij houtbranden? Een kampvuur of een open haard of misschien gewoon een fikkie stoken? Dat was het dus allemaal niet.

Houtbranden bleek in dit geval een secure bezigheid met een warmtepen waarmee men een patroon aan kon brengen op hout. Een van de patronen was “welkom in de tuin” en komt als het afgewerkt is bij de ingang van De Plataan-tuin te hangen.

In de ontmoetingsruimte van De Plataan werd geluncht met allerhanden lekkernijen. Lekkernijen zoals onder andere; de pompoen-, en courgettesoep die deels met producten uit eigen tuin bereid waren. Ook donuts, krentenbollen, krentenbrood, broodjes en brioche stonden op tafel om lekker van te smullen.

Op de tafels stonden vaasjes met bloemen die ook al uit de eigen Plataan tuin kwamen, en deels ook eetbaar zijn. De sfeer was gezellig en gemoedelijk en er werd van de verschillende activiteiten heerlijk genoten.

Dankzij de harde soms stormachtige wind stond de Burendagtafel binnen en dat was gezien de temperatuur voor de – veelal op hoge leeftijd zijnde – bewoners van De Plataan waarschijnlijk beter ook.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk