Burendag 2018 een landelijke manifestatie heeft zeker zijn weerslag in het Soesterkwartier. Veel uren zijn al besteed aan het organiseren van deze dag. Eigenlijk “dagen” want het Soesterkwartier doet Burendag in 3 dagen. Met een geweldig resultaat.
Vandaag werd de spits afgebeten door de Plataan, waar in de “tuin”van de Plataan veel te doen was. Een afzonderlijke impressie zal op deze website geplaatst worden.
Zondag sluit de Violenstraat de rijen van de Burendag.
Máááááár de zaterdag is een gigantische operatie. Zeker voor bakkerij van Gendt die maar liefst 27 taarten moet maken.
Iedere straat die zich heeft aangemeld voor “Burendag”en dus een activiteit of  samenspel organiseert met zijn buren, krijgt een taart.
Wel Henry de Gooijer en deels de Wethouder van SK zaken, Astrid Janssen hebben het uitdelen van de taarten op zich genomen. In een bakfiets ( niet elektrisch) zullen zij op zaterdag 25  taarten brengen bij deelnemende straten.  Inhoudende dat er dus met de vrijdag en zondag er 27 deelnemende straten zijn, een prachtig resultaat.
De route en adressering van welke straten de Wethouder bezoekt, is  nog een verrassing.
Niet alleen de straten doen mee met Burendag, een van de mede organisatoren ( Bosshardt) heeft een mooie activiteit voor de deur gerealiseerd.
Bij Bosshardt  is een Crea / Rommelmarkt op de parkeerplaats bjj De Emmaus kerk ook zullen er poffertjes en pannekoeken gebakken worden door onze Topkoks Harma en Sylvia.
Bij Bosshardt kunt een tafel huren voor 5 Euro en we hebben ook grondplekken voor 2 euro per plek.
Dus heeft u nog wat op zolder waar u van wilt dan bent u van harte welkom bij onze Burendag. Ook een gelegenheid om mensen te ontmoeten uit wijk.
Mooi te zien en mee te maken dat het Soesterkwartier zich opmaakt voor “Burendag 2018”

Redactie fotografeert:

Redactioneel: Vanuit de redactie rijden Nel en Karel delen van route af. Ter voorkoming van het achteraf protesteren van gemaakte foto’s het volgende. Kinderen die een gele band om de pols dragen, fotograferen wij niet, of maken we  onherkenbaar. Tevens attenderen wij op de Yardsale ( Rommelmarkt) in de Rozenstraat en Annemoonstraat. Mogelijkerwijs staat in de Annemoonstraat  een kraampje met gele polsbandjes.
Allen veel plezier morgen zaterdag 22 september.( en zondag in de Violenstraat).
Karel van Rooy.
__________________________________________________________
De adressen die mee doen.
Adres
Plataanstraat 18
Soesterweg 488
Soesterweg 410
Violenstraat 36
Violenstraat 45
Noordewierweg 131
Spaarnestraat 50
Grebbestraat 33
Dollardstraat 124
Dollardstraat 122
Lobeliastraat 11
Matthias Withoosstraat 36
Matthias Withoosstraat 28E
Nicolaas Pienemanstraat 15
Dollardstraat 246
Vreeland 15-A
Dollardstraat 123
Berkelstraat 40
St. Bonifaciusstraat 61
Annemoonstraat 12
Rozenstraat 24
Roerstraat 10
Amstelstraat 11
Amstelstraat 34
Merwedestraat 46