DSC_1620Donderdagavond 21 juli, de 2e avond van de Voetbalclinic in speeltuin Soesterkwartier. Zo’n 16 kinderen waren er om mee te doen. Waren er al goede voetballers, nu was er ook een voetbalster die scoorde. Eerst werd er een rondje doel schieten geoefend, ook al om te kijken wat de kwaliteit van de voetballers was en daarmee om te beoordelen of de keeper het af kon met alleen een paar handschoenen of misschien meer bescherming nodig had.

Handschoenen bleken genoeg bescherming te bieden voor de keeper, waarna het rondje penalty nemen ingezet werd. Meer doelsalvo’s van meer voetballers, soms even een atletische beweging vereisend van de keepster die ze probeerde te stoppen.

DSC_1694In de pauze, tijd om te drinken en een ijsje te eten terwijl Timo met een briefje van 10 euro zwaaide en vroeg wie het wilde hebben? Alle vingers gingen omhoog. Vervolgens gooide hij het briefje van 10 op de grond en ging er ze voeten op vegen, waarna weer de vraag. weer gingen er vingers in de lucht, al waren het er een paar minder. Toen hij er vervolgens op ging spugen, werden er kreten geslaakt van “aargh” en “gatsie”. En op dezelfde vraag gingen er toch net weer een paar vingers minder de lucht in. Tot slot ging het briefje van 10 euro door midden. Weer kwam de vraag wie het wilde hebben, maar nu stak bijna iedereen z’n vinger weer op met het idee “plakken” dan kun je er toch mee betalen, en 10 euro blijft 10 euro. En zo werkt het ook met mensen, iedereen blijft hetzelfde waard al heeft hij of zij een blauwe plek, al gaat het dan niet om de waarde die in geld uitgedrukt kan worden.

DSC_1856Na de pauze was het tijd voor nog een potje voetbal spelen. Dit keer met een tweetal blessure momenten en een paar doelpunten. De penalty-top-scorer raakte hierbij geblesseerd aan z’n knie, al leek het na een koeling daarvan toch weer goed te gaan. Omdat hij ook deze avond de beste was met scoren van het penalty-rondje, kreeg hij weer een voetbal maar wel met de afspraak dat hij iemand uit zou zoeken die hem kreeg. De bal gaf hij aan een van de voetballers die uit Denemarken over was, en vrijdag weer terug naar Denemarken gaat. Ofwel een bal gewonnen in het Soesterkwartier gaat gespeeld worden in Denemarken.

Het zou leuk zijn als de bal volgende jaar z’n verhaal DSC_1867zou kunnen vertellen, maar tot nu toe praten ballen zelden.

Serie penalty’s nemen.

Verslag en fotoreportage Nel Groenendijk.