DSC_1342Gisteren, gekenmerkt door een hittegolf, die door de deelnemers van de zeskamp op natte wijze is doorstaan en niet te vergeten de voetbal clinic later op de avond, vandaag een nieuwe sport en speldag.

Nadat alle pokemondingen gesommeerd waren om de speeltuin te verlaten, werd op 13.30 dag 2 van de B.A.S. ( Buurtkerk Activiteiten SK) opgestart. En zoals we gewend zijn, met een stevig programma. Dat spelende kinderen hier structureel gevolg aangeven, is weer iets anders. Zeker als er twee zwembadjes met water op het veld staan.

CSC_1591Een bijzonder manier van schminken, of het moet een “beauty”masker voorstellen. In ieder geval werd er met yoghurt en cacao bij sommige kinderen een masker op het gezicht aangebracht. Er aan likken was wat ingewikkeld, maar kennelijk smaakte het wel. En mede doordat de chocolade “face” kids in de zon liepen, smolt een en ander ook weer. Gevolg, weer er afwassen. Op de naastgelegen tafel was meer het subtiele schminken. De flesjes oogschaduw, mascara, lippenstift en andere kleurrijke producten stonden netjes uitgestald. Een enkeling waagde zich aan een “make-up”.

DSC_1347Het mannen gedeelte, was gesitueerd achter het clubgebouw, waar de boys bezig waren van een stapel pallets, diverse soorten bolides te maken, a la Jos Verstappen.

Het chassis was reeds aangeleverd , dus de onderbouw met wieltjes stonden al klaar om te worden voorzien van een cockpit , iets met een stuur en een dak er op. Er werd zeer fanatiek gezaagd en getimmerd. En na een uurtje spijkeren werden dan ook de contouren zichtbaar van enkele nieuwe automerken. DSC_1504

DSC_1489Ook in de schaduw en deels partytent, was de knutsel en spelletjes tafel. Hier konden de kinderen mee doen aan een quiz . Ook het fabriceren van mooie voorwerpen van karton, dan wel beschilderen met vingerverf was een optie. Alhoewel de verf zichtbaar ook werd uitgesmeerd op andere plaatsen dan het kunstwerk. Het mocht de pret niet drukken.

CSC_1594Een grote KIP, genaamd Kippie, zorgde voor zijn amusante gedeelten. Zo hielp zij, bij de quiz en later mochten de kinderen natte sponsen naar zijn snavel gooien.

 

DSC_1496En ondanks het feit dat het waterspel wat later in het programma stond, waren er toch een aantal kinderen met de voorproef bezig. Het monde al snel uit in een watergevecht. En droge kleren was geen optie meer. En dus besloot het team er dan maar aan toe te geven en er in mee te gaan. De tuinslang werd opengedraaid en spuiten maar. En een lol dat de kinderen hadden. Een klein conflict tussen nat en droog, werd snel opgelost.

DSC_1517Dan is daar ook het moment van rust en is er ruimte voor een kleine voorstelling van het BAS team. In dit geval werd een situatie uitgebeeld van een zich verslapende dame die werd geconfronteerd met een tover drank. De donkere vloeistof, werd weer helder door er water in de doen. Het bruiste even, maar daarna was alles weer helder. DSC_1529

Onder het genot van de uitgedeelde waterijsjes, werd een DSC_1532moment van overweging gehouden.

Binnenin het clubgebouw, begon hierna een “dance” workshop en een paar kinderen wilde nog wel extra zweten. Opwarmen was niet echt meer noodzakelijk en na het voordoen van enkel passen en bewegingen, ging de muziek aan en dansten de kids er vrolijk op los.DSC_1574

Een lichte vorm van paniek brak uit toen er melding werd gemaakt van het zien van een mobiele pokemon op een der Gsm’s. Het bleek echter een afbeelding te zijn van deze verslaggever, waarna de rust weer terugkeerde.

DSC_1554Morgen om 13.30 weer een spetterende speldag in de Speeltuin Soesterkwartier. Naar verluid is de waterglijbaan dan ook weer aanwezig.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.