DSC_1971Het mag gezegd worden, het B.A.S. ( Buurtkerk Activiteiten team SK) heeft vandaag alles uit de kast gehaald, nou eigenlijk uit het magazijn van SRO. Althans aan het formaat opblaas helling, met waterbak te zien, die ook maar net paste op de vernieuwde parkeerplaats en de vele andere spelmaterialen.

Om 13.30 werd met man en macht, getracht deze enorme waterbak onderaan de helling te vullen met water. Slangen en emmers en vele handen moesten er aan te pas komen om een redelijke diepgang te creëren.DSC_1872

Een tweede luchtkasteel was op het terras gestationeerd, waar de jeugd naar believen kon huppen en springen.

DSC_2117Afgaande op de bak geuren, werd er een kookworkshop gegeven. Naast het clubgebouw, was een soort keuken gemaakt met tafels en een mega magnetron/bakoven. Naar verluid werden er pizza’s gemaakt, maar het eind resultaat leek in het geheel niet daarop. Veel kinderen waren aan het mengen, met meel en boter om een bruikbaar mengsel te krijgen. De creatieve kunsten van de kids waren dan ook een veelvoud zichtbaar. Koekjes, platte,bolle,lange,dunne,kleine en grote koekjes verdwenen in de bakoven. Keurig met een naam er bij van de “kok” en zijn/haar creatie.

De voorgaande dagen, waren al redelijk druk bezocht, vandaag was het een stuk drukker.

DSC_1891Het volgende konden de kinderen, gewoon zelf doen: De waterglijbaan, zoals vermeld. Het luchtspring kussen; Pijl en boog schieten; Gestapelde blokjes uit elkaar halen, totdat de toren valt. De workshop deeg maken, wat moest leiden tot een eetbaar geheel; Het grote zeil, met water en zeep was ook weer aanwezig; De balk om op de zitten om te proberen je tegenstander er met een skippybal af te meppen.Het al oude blikjes omver werpen. Er was zat te doen dus.

CSC_2200De mega waterglijbaan trok wel de meeste deelnemers. De wijze waarop men, na een forse klim naar boven, er weer af moest, was nogal variabel. Het was de bedoeling om met de bijgeleverde “stugge”banden naar beneden zou glijden. Maar de jeugd vond diverse manieren om er op een andere wijze af te gaan. Hetgeen weer extra toezicht tot gevolg had, omdat het niet algeheel zonder risico was. Buiten een paar kreten van “auw” is alles gelukkig goed gegaan en is er heel veel plezier beleefd aan deze attractie. Dermate interessant, dat ook de leden van het BAS team zich aan de waterval waagden.Een bekende dame uit het Soesterkwartier, nam de uitdaging ook aan en waagde de kim naar boven. En hier komt dan de wetenschappelijke formule, S=V X T van pas, namelijk Snelheid= Volume X de tijd. Hier was de factor V de doorslaggevende en met daverend geraas, kwam  ( Mariska) met haar kroost in de waterbak. Het weer aanvullen van het water niveau, heeft even geduurd.DSC_2088

Kinderen/ouders konden bij de foerage-tafel gewoon drinken nemen en het team deelde ook nog een pakjes drinken uit.

DSC_2149Om 17.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd met het BAS team, waarvan in het avondverslag melding van zal worden gemaakt.

Het B.A.S. team kan terug zien op 3 geslaagde dagen van vakantieplezier, waarbij de temperatuur mede heeft gezorgd voor leuke speelmomenten met water – veel water.

De redactie dankt de Speeltuin SK en het team, voor haar gastvrijheid en verzorging van beide verslaggevers, die deze 3 dagen aanwezig waren voor verslaglegging.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.