Zondag 27 mei, Op het Rode plein, tussen Centraal Ketelhuis en Holland Opera gebouw, staan kramen op gezet. Tussen Holland Opera en het DLC restaurant, op het grasveld liggen de kleedjes uitgestald. Om even voor 10 uur zijn sommigen nog bezig met uitstallen, terwijl anderen er al helemaal klaar voor zijn. Het publiek loopt ook al te kijken wat er zoal te vinden is.

Al snel komt men erachter het is veel en heel gevarieerd. Natuurlijk zijn er dingen als speelgoed en kleding goed vertegenwoordigd. Tandartshaakjes, die vreselijke dingen waarmee ze checken of de vullingen nog vastzitten, die zie je niet snel op een rommelmarkt.

Ook aan de meer op thechniek gerichte bezoeker is gedacht. Elektrisch-, en hand-gereedschap, motorkleding, auto-onderdelen en fietsen, staan te koop.

Speelgoed is er ook in alle soorten en maten, van oude Meccano tot de nieuwste Lego. Van Porceleine  poppen tot aan Barbies, en van loopfietsen tot aan Stapelwoord. Voor elke leeftijd, elk formaat en voor in elke ruimte binnen of buiten kan men iets vinden van de gading.

Het bezoekers aantal liep al snel op. Onder de verkopers zaten ook verschillende categorieën: de gezellige huis-opruimers, en de meer geoefende verkopers.

Een van de verkoopsters had kleurige tassen uit Afrika in de verkoop. “Gemaakt door mijn vriendinnen daar, zo kunnen ze in hun eigen onderhoud gaan voorzien”. Zo wordt hier zichtbaar wat ze daar allemaal doen met een microkrediet. Bovendien tilt een dergelijke presentatie de markt naar een Internationaal niveau.

Een gezellige en gevarieede sneffelmarkt, die waarschijnlijk wel een vervolg zal gaan krijgen.

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk