Soesterkwartier 28 mei 2018, de temperatuur in het “dance-centre”loopt aardig op en niet alleen door de warmte. De Dy hards van de Power Hoppers hadden laten weten, dat ze ondanks de wat opgelopen temperatuur toch wilde oefenen.

Temeer daar er over 4 weken een optreden verwacht mag worden in de ( sstttttttt ) verkeerstuin en er dus gewerkt moet worden.

Maar daar draaien deze fanatieke hoppertjers de hand niet voor om, alhoewel als er een ijsje in past !!.

En zoals dat in een “democratie’s”Hip Hop groepje gaat, wordt er overlegd. Muziek keuzes zijn gemaakt, dus moeten ingestudeerde “dansbewegingen” wat worden aangepast, in een ander ritme gegooid worden en worden uitgetest.

En zoals gebruikelijk baart oefening ook hier kunst, want na een paar keer vallen en weer opstaan, gaat het zoals het bedoeld is.

Maar het is niet alleen maar werken daar. Er verschenen ijsjes op de vloer en de pauze was al snel ingevuld. Zweet werd even afgeveegd en de koude traktatie liet zich goed welgevallen. Een nieuwe ballerina is inmiddels ook toegetreden tot het gilde van de Power Hoppers.En onze enige “Nourajev”vindt het prachtig tussen alle dames.

Met dank aan Ton Schimmel voor de gemaakt foto,s.

 

Karel van Rooy.

Foto’s Ton Schimmel.