Stralende lucht, zonnetje schijnt precies het tegenovergestelde  van het concert enkele weken terug. Moet eerlijk zeggen dat dit beter bevalt! Er waren dan ook meer stoelen klaar gezet dan de vorige keer, gestaag druppelde de mensen binnen bij de vlindertuin. Bij de aanvang was er dan ook nagenoeg geen stoel meer vrij, wat overigens volgens de huidige corona regels keurig was opgesteld.

De spits werd afgebeten ( of liever gezegd geblazen) door het kwartet Amersfoortse Klarinettisten, bestaande uit Leonie van Grootel, Bart Hereijgers, Geert Weijkamp en Joost Volkers. Als eerste speelden zij Quartet in F van Karl Böhm, zeker niet onverdienstelijk! Joost heette iedereen hierna welkom het publiek was toch wel in vrij grote getale naar dit concert gekomen waarschijnlijk dat het mooie weer hieraan meewerkte. Het volgende nummer, Sonate et Quatuor van Antoine Dornel werd gespeeld, jammer dat hier en daar een inzetje niet lekker uit de verf kwam, maar voor de rest prima gespeeld! Het volgende nummer (of nummers) waren de Noorse dansen van Edvard Grieg prima vertolkt helaas wilde de wind ook graag mee doen en sloeg op de verkeerde momenten de bladzij om, heb je er ook van als je je niet concentreert. Gelukkig lieten de muzikanten zich niet van de wijs brengen en zette zoals gezegd een prima vertolking neer. Overture to Candide van Leonard Bernstein werd prima neergezet. Bij enkele stukken verwisselde Leonie de ‘gewone’ Bes-klarinet voor de Es-klarinet hetgeen de klankkleur zeker ten goede kwam! Promenade ‘Walking the Dog’ van George Gershwin goede vertolking, dit keer zonder verteller, maar de muziek sprak voor zich zelf. Als laatste speelde het kwartet Czardas van Vittorio Monti, vrolijk, speels prima uitvoering! Een groot applaus voor dit kwartet van Amersfoortse Klarinettisten, een prima concert neergezet dame en heren! Een toegift werd dan ook gespeeld in de vorm van het bekende door John Williams geschreven stuk voor star wars de Cantina band, uitstekend!

Hierna was het de ‘podiumwissel’ toeschouwers konden even de koffiedames vereren met een bezoekje, de muzikanten wisselden van plaats en al snel kon het concert voortgezet worden door het ABC, oftewel het Amersfoorts Blazers Collectief, bestaand uit Roos Smink, Lieke Loosjes, Bart Hereijgers, Maarten van der Meer en Joost Volkers. Het abc speelde ‘slechts’ één nummer het Mládí van Leós Jánacek, waarbij Roos wisselde van de dwarsfluit naar de piccolo. Dit stuk bestaat uit vier delen waarbij de tempi soms ver uit elkaar liggen, verschillende maatsoorten en aanduidingen. Een stuk ‘voor de jeugd’ zoals de titel aangeeft, Mládí betekent vertaalt ‘jeugd’. Een muziekstuk wat ongeveer 18 minuten duurt, concentratie vraagt, werd door deze muzikanten subliem vertolkt! Uitstekend gedaan dames en heren!

Hiermee was ook het einde aangekomen van de vlindertuinconcerten 2020. Deze concerten werden mede mogelijk gemaakt door buurtbudget soesterkwartier en muziekvereniging Wilskracht.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel