Woon je ook zo fijn in onze mooie straat/ buurt? Wil je graag een keertje een kletsje doen met een buur die je niet zo vaak spreekt? Of misschien nog nooit gesproken hebt?

Dan is 26 september jouw dag! Het is dan BURENDAG. Zet je tafel maar in de voortuin, of zet je voordeur open. Potje koffie erbij, en een heerlijke slagroomsoes.

Maar…….we zoeken nog een paar meer adresjes bij jou in de buurt. Dan kun je immers zelf ook een paar meer buren bezoeken!

Wat moet je als voor/tuin/huis-buur allemaal doen? Nou, niet veel:

  • gastvrij zijn
  • tussen xx uur en yy uur (dit bedenk je zelf met je buren, bijv tussen 3 en 5 in de middag) in diverse rondes rondtrekkende buren ontvangen in een 1,5 meter zitje (voortuin-achtertuin-huis).
  • en vertel je buren via je straat-Whatsapp-groep dat ze mee kunnen doen. Vertel de tijden er ook bij. ☕

Per ronde ontvang je maximaal 2 buren. Zo houden we het Corona-proof. En na dit leuke soesjes-kwartier (of 2 kwartiertjes… als het erg gezellig is) ga je ergens anders een soesje snaaien. Leuk als er veel mensen meedoen!

Klik hierop om plaatje te downloaden

Natuurlijk kun je als ‘thuisblijver’ ook andere buren opzoeken. Op dat moment kun je dus even geen gastheer/ -vrouw zijn.

Vertel via je eigen straatapp je buren dat je meedoet. Wat zou het leuk zijn als meer buren in jou straat gaan meedoen!

Je kunt je aanmelden (met adres en telefoonnummer) bij burendag@soesterkwartier.nl. Bij een ieder die zich aanmeldt, wordt een doosje met soesjes geleverd op vrijdagmiddag 25 september. Cadeautje van het Buurtnetwerk.