Zaterdag 10 december 2016. Vanaf 11.00 uur was Jongerencentrum de Reset aan de Plataanstraat geopend voor een Vintage Beurs.

Niet de vraag was, hoeveel mensen zouden er mee doen, maar meer, hoeveel spullen kun je kwijt in de centrale ruimte van de Reset. Wel het antwoord is en was, VEEL. Ondanks de 5 “vintage”leveranciers, waren alle tafels vol met prolaria. Van schemerlamp tot kandelaar. Van babykleertjes tot kinderfietsen. Vele spellen en Cd’s. Speelgoed en huishoudelijke artikelen. En niet te vermijden, de recent als cadeau gekregen artikelen van 5 december die kennelijk niet “passend”waren.

Voor de enthousiaste bezoeker een schatkamer om te doorzoeken. Melissa  en haar zoons met een uitgebreide tafel met speelgoed. Een andere tafel met de verzameling kandelaars, of olielampen.  Boeken, cd’s. er was veel.

Er ontbrak echter een essentieel element. Ondanks de vooraankondigingen en de grote spandoeken op en naast de Reset. Er kwam geen publiek. Zo af en toe een belangstellende, maar van massale toestroom en koopjesjagers was geen sprake.

Jolande Koelewijn ( Welzin) aanwezig namens de organisatie ( Nel Groenendijk Bomenbuurt West) was ziek, zorgde in ieder geval voor de nodige versnaperingen. Koffie/thee. Er werden broodjes gehaald en de magnetron maakte overuren met zelfrijzende cupcakes.

Ondanks alle gezelligheid en het uitwisselen van elkaars spullen werd na de lunch toch een aanvang gemaakt om alle spullen weer in te pakken. Voor een deel naar de Kringloopwinkel en een ander deel, wordt weer bewaart voor een volgende Vintage Beurs.

Toch en misschien mede daardoor, zijn dergelijke aangelegenheden juist de plek om als gedeelte van een wijk, eens kennis te maken met de andere inwoners. Samen even koffie te drinken en gedachten uit te wisselen. De “motors”uit de bomenbuurt west gaan dan ook gewoon door met het organiseren van “buurt”bijeenkomsten.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.