Vanaf 11 december 2016 gaat Syntus het openbaar busvervoer in de provincie Utrecht verzorgen. Hier vindt u alle informatie over de nieuwe dienstregeling

Stadsnet

Lijn 1 Amersfoort De Eemgaarde – Amersfoort Birkhoven Park

Lijn 1 bedient nu ook bedrijventerrein De Isselt. ’s Morgens rijdt de bus van het Soesterkwartier naar het station en van het station naar De Isselt. ‘s Middags rijdt de bus in de andere richting: van het station naar het Soesterkwartier en van De Isselt naar het station. Op het station biedt lijn 1 optimale aansluitingen op diverse intercity’s van en naar Utrecht, Amsterdam, Enschede, Zwolle en Schiphol.

Lijn X2 Amersfoort Nieuwland – Amersfoort Centraal Station via Ziekenhuis en Eemplein

Lijn 2 wordt lijn X2 en is de nieuwe snelle lijn van Nieuwland naar het centrum van Amersfoort en het Centraal Station. Lijn X2 rijdt niet meer door Hoogland maar buitenom via de N199, waardoor reizigers tussen Nieuwland en het station sneller op hun bestemming zijn. Lijn X2 rijdt in de ochtend- en middagspits om de 10 minuten, daarbuiten om het kwartier en op zondag en in de avonduren om het half uur.

Lijn 3 Amersfoort Vathorst – Amersfoort Centraal Station

Lijn 3 blijft gelijk aan de huidige lijn 3. Check wel voor vertrek uw reisplanner, tijden kunnen zijn gewijzigd om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de verkeerssituatie.

Lijn X4 Amersfoort Kattenbroek – Amersfoort Centraal Station via Hoogland en Eemplein

Lijn 4 wordt lijn X4 en is de nieuwe snelle lijn van Kattenbroek naar Amersfoort Stadsring en het Centraal Station. Lijn X4 rijdt niet meer via Schothorst maar via Hoogland. Dit is aanmerkelijk sneller. In Hoogland neemt lijn X4 routedelen van de huidige lijn 2 over, evenals het lusje van de huidige lijn 4 in Kattenbroek. Lijn X4 rijdt in de ochtend- en middagspits om de 10 minuten, daarbuiten om het kwartier en in de avonduren en op zondag om het half uur. Voor het winkelcentrum Emiclaer is een nieuwe halte voorzien.
Het deel van de huidige lijn 4 dat niet meer door de nieuwe lijn X4 wordt aangedaan, is onderdeel van de nieuwe lijn 7.

Lijn 5 Amersfoort Vathorst – Amersfoort Centraal Station via Schothorst

Lijn 5 blijft gelijk aan de huidige lijn 5 en rijdt ook bij Syntus niet meer over de Varkensmarkt. Check wel voor vertrek uw reisplanner, tijden kunnen zijn gewijzigd om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de verkeerssituatie.

Lijn 6 Amersfoort Liendert en Rustenburg – Amersfoort Centraal Station via Stadsring

Lijn 6 rijdt ook bij Syntus niet meer over de Varkensmarkt, verder is de route ongewijzigd.

Lijn 7 Amersfoort Vathorst – Amersfoort Centraal Station via Schothorst

  • Lijn 7 is een nieuwe lijn, van het station via Schothorst naar de wijk Vathorst. De lijn vervangt een deel van de oude lijn 4. Ook geeft lijn 7 de steeds verder uitbreidende wijk Vathorst een betere ontsluiting, waardoor er vaker naar het centrum en station Schothorst gereisd kan worden.
  • Bij Station Schothorst biedt lijn 7 een perfecte aansluiting op de intercity’s naar Utrecht, Schiphol, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
  • Ook ontstaan met deze nieuwe lijn 7 enkele nieuwe snelle verbindingen binnen Amersfoort. Bijvoorbeeld tussen Vathorst en de scholen aan de Paladijnenweg, IKEA, Winkelcentrum Emiclaer, Park Schothorst, Sporthal Zielhorst, middelbare school ’t Hooge Landt, etc.
  • Lijn 7 rijdt om het kwartier op werkdagen en op zaterdag en in de avonduren en op zondag om het half uur.

Lijn 8 Amersfoort Schuilenburg – Amersfoort Centraal Station via Randenbroek en Stadsring

Lijn 8 blijft onveranderd.

Lijn 17 Leusden – Amersfoort Centraal Station

Lijn 17 is de frequente verbinding van Leusden naar Amersfoort. Deze bus vervangt de huidige lijnen 77 en 78. De route door Leusden is gestrekt. Het kan daardoor zo zijn dat u iets verder moet lopen naar een halte, maar daar treft u wel veel vaker een bus. Waar lijn 77 en 78 in de spits beiden vier keer per uur reden, gaat de nieuwe lijn 17 maar liefst acht keer per uur rijden. Buurtbus 509 neemt een deel van lijn 77 over, zodat reizigers die minder gemakkelijk naar de nieuwe haltes kunnen lopen altijd gebruik kunnen blijven maken van het OV.
Verder starten we in Leusden met KeoBike: een project met 100 huurfietsen op 5 locaties. Reizigers zonder abonnement betalen een kleine bijdrage.

Lijn 19 Amersfoort Begraafplaats Rusthof – Amersfoort Centraal Station via Royal Haskoning DHV

Lijn 19 blijft onveranderd. Er gaat een iets grotere bus rijden op lijn 19, zodat alle reizigers altijd mee kunnen met de bus.

​Lijn 217 Sneldienst Amersfoort Centraal Station – Leusden

Lijn 217 is een nieuwe lijn vanaf station/centrum Amersfoort direct naar bedrijventerrein De Horst in Leusden. Deze lijn doet onderweg geen andere haltes aan en rijdt in de spits vier keer per uur. Zeker in de middagspits gaat dit zorgen voor een reistijdwinst van ongeveer 10 minuten. Ook in de ochtendspits bent u enkele minuten sneller op het bedrijventerrein.