Amersfoort 9 december, het Grand café bruiste van de vele activiteiten die deze middag gaande waren. Alle tafels en stoelen bezet en heel heel veel publiek.  Het was dan ook de tijd voor “winterkriebels” inhoudende dat elk jaar door bewoners van zowel Lyvore Birkhoven, dagbesteding Plataan, ouderen steunpunt Puntenburg en Bij Bosshardt, de handgemaakte creaties tentoon worden gesteld voor de verkoop. De opbrengst zal dit jaar gaan, naar een “High Tea” te houden in de tuin van de Plataan.

Bekende gezichten, maakten deel uit van het geheel, zoals Brigit, Myra, Lidy, Deborah, Wilma, de stagiaires van het Wijkleerbedrijf, Bianka ( Bosshardt), Joke v Burgstede, Anne ( info033) .

Op de rijkelijk gevulde tafels, lagen heel veel zelfgemaakte kunst, kleding en bruikbare artikelen.​Ans Elzendoorn uit Puntenburg had wel een bijzonderheid, namelijk halflange op-schuifbare mouwen, die je kan gebruiken bij het ramen zemen, afwassen, of daar waar je de kans loopt dat er water in je mouwen loopt. De vraag was groter dan het aanbod. Er waren veel mooie dingen te zien. De stagiaires van het Wijkleerbedrijf deden hun best om alle nagels van de dames te lakken. Ook werd er aan handmassage gedaan.   En alsof je er een neus voor hebt, zat Myra te schetsen. Diverse mensen poseerden voor haar. En rondom aan de ramen, stoelen en tafels hingen al diverse creaties. De fraaie geborduurde kerstkaarten van Bij Bosshardt, of kerststukjes. Het was een veelvoud van kleding, sloffen, huisvlijt en creatief bezig zijn.Of serviesgoed, dan wel verschillende attributen voor de huisdieren en vogels.

Lidy Elbertse , memoreerde in haar openingsspeech dat een en ander mede tot stand gekomen was, door de spontane sponsors van de plaatselijke middenstand. Een oproep binnen het Buurtnetwerk, leverde deze enorme creatieve middag op.

Een rad van fortuin draaide volop en evenzoveel prijsjes werden gewonnen. De laatste draai aan het eind van de middag, werd de hoofdprijs gedraaid. Nummer 7 was de gelukkige winnaar van een gerookte zalm. Deze werd gewonnen door Emmie, ( middagje vrij genomen bij de Kringloop).

Onze eigen razende reporter van het Jeugd Persbureau, Salim, mocht bij binnenkomst gelijk een graai doen in de Grabbelton. Hij scoorde een leuke, kleurige “springveer”.

Salim schreef het volgende verslag vanuit zijn waarneming en interviewde kort Deborah Nokkert.

Het begon leuk en gezellig . Er waren veel organisaties en iedereen had het naar zijn zin. Er waren allerlei zaken die door de mensen zelf gemaakt waren en te koop werden aangeboden.Met het geld dat ze hebben opgehaald organiseren ze in het voorjaar een High Tea in de tuin van de Plataan Ze hadden dus ook een Rad van de fortuin en de  prijzen waren aangeboden door de lokale winkeliers uit het Soesterkwartier. Het Wijkleerbedrijf was er ook en die waren vooral bezig met de verzorging van de nagels van de mensen die daar waren. En soms met rolstoel naar de tafels werden gereden. Er was live muziek en Myra Steens was er om karikatuur tekeningen te maken die meer van dat soort dingen doet. En informatie 033 stond er met informatie over de Winterkriebels en gaven potjes suiker ik heb een leuke dag gehad ik de anderen ook.Salim

 

Sponsoren: Citroen en Peper; Vedder slagerij;  Putker bloemen,; Albert Hein; Twils bakker; van Gent banketbakker; Johns dierenzaak; het Bloemetje; Bruna en de Soester Visboer.

De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde middag waarbij verrassend veel creatieve mensen aan het werk zijn geweest. Het zal een knallende High Tea worden in de Plataan.

Verslag en foto’s.Nel Groenendijk.