Het is tijd voor feest in Verkeerstuin Amersfoort! Op 25 oktober vanaf 14 uur is iedereen welkom om de opening van Verkeerstuin 2.0 te vieren. De binnenspeeltuin is helemaal opgefrist na een ingrijpende verbouwing door een legertje aan vrijwilligers .

De Verkeerstuin 2.0 heeft een nieuw horeca-gedeelte op hoogte gekregen. Er is meer ruimte gemaakt voor andersoortig gebruik als (kinder)feestjes en voorstellingen. Ook is het sanitaire gedeelte geheel vernieuwd.

Programma

Wethouder Stegeman zal woensdag 25 oktober om 16 uur de nieuwe speelplek openen en daar mag jij bij zijn! Vanaf 14 uur zijn alle kinderen welkom om te komen spelen in de nieuwe Verkeerstuin. Om 16 uur is er een ludieke openingshandeling. Daarna is er natuurlijk het bekende hapje en drankje voor alle aanwezigen. Het feestelijke programma eindigt om 17:30 uur.

Nieuwe openingstijden Verkeerstuin 2.0

Vanaf nu is er nog meer tijd en ruimte om te  spelen en genieten voor kinderen in Verkeerstuin Amersfoort. En voor papa en mama is er ook tijd en ruimte voor ontmoeting.

Elke woensdag
10 – 11:30 uur Verkeerstuin voor peuters en kleuters (t/m 6 jaar)
14 – 16 uur Verkeerstuin voor alle leeftijden

Vrijdag (2e en 4e van de maand)
9:30 – 11:30 uur Mama & Papa café (+ kinderen t/m 6 jaar)

Elke zondag
14 – 16 uur Verkeerstuin voor alle leeftijden

Adres: Verkeerstuin Amersfoort, Soesterweg 312, 3812 BH Amersfoort
www.verkeerstuin.info


Achtergrond verbouwing

Het ontwerp voor de Verkeerstuin 2.0 is gemaakt door Fabian Brökelmann en Marco Tavenier. Zij bedachten o.a. het verhoogde horeca-gedeelte. Deze werd gerealiseerd door een tussenverdieping die is geschonken door NS Stations, eigenaar en verhuurder van het pand. Ook het nieuwe sanitair is betaald door NS Stations.

Reden voor de ingrijpende verbouwing zijn nieuwe afspraken met NS Stations. De Verkeerstuin en de verhuurder hebben een toekomstbestendige oplossing gezocht en gevonden in het verkleinen van de beschikbare ruimte. Daarbij zijn ze een langlopend huurcontract tegen een sociale huur overeengekomen.

De Verkeerstuin is na het eerste Winterkwartier-festival in december 2011 gestart. Het gebruik van de ruimte was sindsdien volgens het principe van bruikleen en die situatie was onwenselijk geworden. Samen met een stijgende populariteit van de Verkeerstuin en de Kei Boulderhal is gekozen voor nieuwe afspraken met NS Stations.