DSC_2531Voor de een de normaalste zaak van de wereld en voor de ander een volslagen verrassing. Maar wist U dat er maandelijks voor groot en klein een spel avond georganiseerd wordt. En dat U hierbij ook nog eens kunt eten. En weet U dan ook wat dat kost. Niets U hoeft alleen maar binnen te lopen.

Door de buurtkerk wordt er elke maand een avond georganiseerd.

Beginnend om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur.De kinderen kunnen koekjes bakken en zoals de foto, s laten zien, zijn de ouderen reeds met de spelletjes begonnen. In de keuken werd hard gewerkt aan het bakken van Zeeuwse Bolussen.

Ze lijken mogelijk iets op een hondendrol, maar ze smaken uitstekend. Petra de Gooijer een van de initiatiefneemsters en vrijwilligsters, vertelt dat ze op deze avonden altijd redelijk veel bezoekers uit de wijk krijgen. Waarbij de regel geld, alles mag en niets hoeft. De gasten zijn vrij om mee te doen of gewoon gezellig zitten kletsen aan de bar of stille hoek. Daarnaast wordt er op zondagmorgen een dienst gehouden in de Sleutel.

Zo rond de klok van 18.30 waren er al redelijk veel aanwezigen. Petra verwachte de meeste mensen zo rond 19.00 uur.

Een tafel gedekt met diverse soorten brood, salades of andere etenswaren vond gretig aftrek bij de aanwezige mensen. De tafel met de nog te bakken koekjes had meer de interesse van de jeugd.

In de keuken echter kwamen de Bolussen inmiddels uit de oven. Alhoewel zo, n blad met van die hete dingen er uit halen nog niet mee valt.

Verrassend genoegd waren Lianne en Wilbert net een paar dagen terug uit Israel vanwege de eerder vermeldde sponsor actie van “Open Doors” ( Sponsorgeld voor kinderen in Syrië) Beiden vertelden dat het erg zwaar was geweest. Door de hitte en omstandigheden daar ter plaatse hadden zei hun “target”net niet gehaald.

Wat er op het menu voor een volgende keer staat blijft nog even een verrassing. Vast staat dat deze activiteit in het Soesterkwartier heel gezellig en de moeite waard is om eens te bezoeken.

De volgende inloop avond van de Buurtkerk is op 21 juni.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

DSC_2536Een overzicht vindt U hier.