Woningcorporatie de Alliantie in Amersfoort wil twee overlastgevende huurders zo snel als dat kan uit de Puntenburgerflat zetten. De broer en zus oefenen volgens de verhuurder ernstige terreur uit op bewoners en verplegenden van de woonzorgflat in het Soesterkwartier.

 

De flat is totaal onbewoonbaar. Er hangt een ondraaglijke stank

Zie ook: http://www.soesterkwartier.info/38122

en           http://www.soesterkwartier.info/38630

Het wangedrag en de agressie van de verslaafde 50-plussers Herman en Willy S. is zo extreem dat bewoners verhuizen en al drie verplegers een andere baan zochten, zei advocaat Willem Vos vanmiddag namens de Alliantie in een kort geding over de dubbele ontruiming.

Volgens Vos voelen tientallen Puntenburgers zich niet meer veilig in hun eigen flat. ,,Ze komen de deur niet meer uit, zijn al vaak bestolen en zetten hun fietsen liever in huis dan in de stalling. Ze krijgen bovendien de benodigde zorg niet meer, omdat het personeel wordt belemmerd en bedreigd tijdens het werk’’, zo vatte Vos de situatie samen.

Om de verplegers te beschermen tegen met name Herman S. en diens broer Gijs – hij heeft een gebouwverbod, maar zou dat stelselmatig negeren – zag werkgever Lyvore zich genoodzaakt kostbare beveiliging in te schakelen.

Berucht

Medewerkers van de Alliantie en de gemeente voelen zich volgens de advocaat ook ernstig geïntimideerd door de broers en hun zus, die behoren tot een in het Soesterkwartier beruchte ex-kampersfamilie.

Een van de wijkagenten wond er toen zijn mening werd gevraagd geen doekjes om. ,,De familie geniet veel bekendheid bij ons, ja. Hermans flat is totaal onbewoonbaar. Er hangt een ondraaglijke stank en niks wat er staat is nog heel. Het is een gevaar voor de gezondheid van de medebewoners’’, zo beschreef de wijkagent de situatie.

De advocaat van Willy S, , Derk van der Heijden, vindt dat zijn cliënte ten onrechte wordt vereenzelvigd met haar broers. ,,Ze is evengoed het slachtoffer van de zeer dominante Herman. Ze heeft een psychiatrisch verleden en kan nauwelijks weerstand aan hem bieden. De ernstige overlast wordt niet door haar veroorzaakt. Ze verdient het dan ook niet uit haar flat te worden gezet.’’

Het ruime straatverbod dat de Alliantie koppelt aan de gevraagde uitzetting van Herman, gaat volgens zijn advocaat J. Swarts veel te ver. ,,Zijn hele leven speelt zich af in het Soesterkwartier.’’

Uitspraak op vrijdag 13 oktober.

Bron Algemeen Dagblad

Auteur Marco Willemse

Naschrift:

De redactie van de wijkwebsite, is niet betrokken bij het tot stand komen van bovenstaand artikel.

KvR