Luiaard Amaka is bevallen van een jong in DierenPark Amersfoort. “Het kleintje doet het erg goed, het houdt zich stevig vast aan de buik van zijn of haar moeder”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “Vanaf moeders’ buik kijkt het jong al lekker eigenwijs de wereld in.”

Na een dracht van tien maanden is moeder Amaka bevallen. Luiaards doen alles hangend en op zijn kop, zo ook een bevalling. “Wij wisten wel dat de moeder drachtig was, maar het blijft een verrassing wanneer de kleine luiaard wordt geboren”, laat Thijs weten.  “Je komt ‘s morgens aan en opeens ontdek je een klein kopje in moeders vacht. ” Het geslacht van de nieuwkomer in de Amersfoortse dierentuin is nog niet bekend.

Wanneer het jong geboren is, klimt het meteen op de buik van de moeder. “De nagels van het kleintje zijn nog niet ver ontwikkeld,  dus het jong kan nog niet goed zelfstandig hangen”, legt de verzorger uit. “Over een aantal weken zal de luiaard steeds meer zelf op onderzoek gaan.” De luiaardfamilie is te bewonderen in De Nacht van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/yNfK7caG4_E