Bedrijventerrein Isselt / Soesterkwartier. Vrijdag 24 maart wordt de redactie door een mede Wijkbestuurslid geattendeerd op een kleine, doch goed uitgeruste sportschool in de Isselt. “Het verzoek was een en ander eens te bezien in het kader van “sport voor de jeugd” op een laag drempelige wijze.Om 17.00 uur was er voor kinderen en ouders een klein feestje georganiseerd. Gewoon om elkaar beter te leren kennen, was het uitgangspunt.

Verborgen achter een autobedrijf aan de Neonweg, is gevestigd een “Kickbox” school van “Alfonsus-sport Gym en gerund door oud Kickbox kampioen Lionel Graves. Deze “sportman” heeft het in het verleden niet makkelijk gehad met “het zich vestigen” als sportschoolhouder.

Gekomen op de aangegeven locatie is het een drukte van belang. Zelfgemaakte schalen met salade’s, soep en andere etenswaren, worden binnen gebracht. De hal ligt vol met ballonnen en de kinderen vermaken zich al prima. Het afgescheiden gedeelte waar  “de mat”ligt is smetteloos schoon en mag nog niet betreden worden. Handschoenen (box) liggen netjes uitgestald.

Dat een sportschool wel sportspullen heeft, moge duidelijk zijn, bestek en bordjes om eten op te doen, is een andere versie. Niet getreurd een van de ouders haalt de benodigde spullen .

Desgevraagd aan Lionel Graves wat zijn intenties zijn en voor welke doelgroep. Linonel;” vanaf de leeftijd van 5 jaar geef ik les in kickboxen. Ik wil dat de instap laagdrempelig blijft, dus een torenhoog abonnement   is hier niet van toepassing. en mochten er toch ouders zijn, voor wie de kosten een probleem zijn, schakelen we het “Sportfonds” in voor een bijdrage. Bijna de hele week geef ik zowel s’middags als s’avonds gym en kickbox les. Daarnaast geef ik ook “bootcamps” zowel voor vrouwen als mannen en kinderen. Het belangrijkste vindt ik, dat de jeugd al van jongs af aan  zich kunnen ontwikkelen met sport en spel. Het geeft ze een mate van zelfstandigheid en een doel.”

Voorafgaand aan de gezamenlijke maaltijd was het natuurlijk wel noodzaak even een demonstratie te geven van een kiickbox les. In dit geval mochten Celina en Alisha het opnemen tegen de “master”zelf. Maar goed dat er beschermende handschoenen zijn. Die meiden zijn niet mis en tegenover elkaar zijn vonkjes zichtbaar.( maar dat was voor de foto).

Hierna werd er gezellig met muziek en dans, wat anders gedaan dan “box” hetgeen dan ook weer bijdraagt aan de saamhorigheid.

Voor informatie kun je kijken op de Facebookpagina van Lionel. Of mail naar info@lionelgraves.nl

https://www.facebook.com/lionelgravessports/

Ook Soesterkwartier.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.