Soesterkwartier 26 maart 2017. Normaliter gaan verjaardagen van de inwoners gewoon zijn gangetje. Een feestje, visite, felicitaties en de gebruikelijke cadeau’s . Het is dan ook niet gebruikelijk dat hier ” één ” inwoner wordt uitgelicht, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Een opmerkelijke en zeer actieve inwoner van onze wijk, vierde op zijn manier de  “wederopstanding”. De in de Soesterkwartierse film “Eigenwijs” opgenomen beelden, zijn wel een “wijk” voorbeeld.

De al eerder (2013) via deze website geïnterviewde levensgenieter ( zie artikel ) is recent, zoals hij omschrijft, op pantoffels door een klein ringetje gehaald. Een controle in het Meander zorgde voor een noodzakelijk vervoer naar het UMC en de daarop volgende hartoperatie. Zijn belevenissen en gedachten-gang hierover, waren zoals gewoonlijk , enorme “nadenkers”. Zijn herstel en terugkeer in  de vertrouwde omgeving is anders. Gematigd druk, intensief maar ook nadenkend. En hoe vier je dan het feit dat je “deze”verjaardag bijna gemist had. Wel met zijn passie muziek, werd het een presentatie van “nieuwe”geluiden en artiesten.

Het leven: Verwonderen, gadeslaan, aanschouwen, aanzien, bekijken, beschouwen, gaslaan, observeren, waarnemen, observatie, opmerking, perceptie, vaststelling, ervaring, gevoel, indruk, ontdekking, gewaarwording, waarneming, bemerking, constatering, beleving

En dan hebben we het over: Bernard van Gellekom.

Talentscout – Producer – Programmeur – Manager – Projectleider bij Studio-FCG Projectleider Talentscout bij Stichting ArteGanza Eigenaar bij B.v.Gellekom Sales & DesignUtrecht en omgeving, Nederland

Zondag 26 maart was de dag waarop diverse muziekstromingen in de studio van Soesterweg 452, hun felicitaties, overdrachtelijk maakten.

Vanaf 15.30 en elk uur daaropvolgend kwamen er één of meerdere muzikale vrienden en talent, hun “kunnen” presenteren. Ingeborg wakend over het geheel, eveneens een duizendpoot en steun en toeverlaat in het bedrijf, zorgde voor de nodige versnaperingen. De jarige, zichtbaar genietend aan wat er deze dag allemaal voorbij kwam.

Ondergetekende was aanwezig bij het een na laatste optreden van de dag. De band Cortez bracht op hun ludieke wijze een ode aan de muziek en jarige. ( en dat zonder zangeres ).

Cortez is een Amersfoortse folkrockband. Ontstaan als naamloos trio dat met uitsluitend akoestische instrumenten hits uit popgeschiedenis en folktraditionals coverde, is de band anno nu een stabiele vijfmansformatie met een repertoire dat geheel uit eigen werk bestaat. In de toegankelijke popliedjes klinken duidelijk invloeden uit de folk- en countrymuziek door. Het bandgeluid wordt gekenmerkt door de meerstemmige samenzang en instrumenten als banjo, mandoline, accordeon en lap steel gitaar.

Cortez voelt zich thuis op grotere en kleinere podia, in cafés en theaters en op festivals en evenementen. Het folky repertoire leent zich perfect voor (semi-)akoestische optredens in een intieme setting, maar Cortez schakelt net zo makkelijk op naar een volledig versterkte opzet.

Jarige: De veelomvattende omschrijving van “het leven” en gebezigde superlatieven zijn nadrukkelijk weer eens bevestigd. De bijdrage aan dit “leven” als veelzijdig “scout” en ondernemer, heeft een nieuw “elan” gekregen.

En last but not least. De vermelding als de enige echte Soesterkwartierse Midwinterhoorn speler in de boeken te zijn opgenomen.

Een kleine foto impressie van Cortez, is bijgevoegd.

Karel van Rooy.