Persbericht 24 juli

Mens én dier zoeken de verkoeling op tijdens deze warme zomerdagen. Ook in DierenPark Amersfoort worden er allerlei maatregelen getroffen om lekker koel te blijven. “De olifanten vermaken zich met watersproeiers en de apen krijgen een ijskoude traktatie”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Ook voor bezoekers is er een hoop waterpret te beleven in het park.”

In het bosrijke dierenpark is genoeg schaduw te vinden voor de bezoekers. Het park wil ook tijdens warme zomerdagen een goed alternatief bieden voor een dagje strand. “Elke dag kunnen jong en oud meedoen met een XL Waterpret-feestje tussen de dino’s. De watersproeiers staan aan, de kleintjes kunnen lekker spelen in de Bosbeek en het hele gezin kan met een fietsbootje over de Expeditie-rivier varen”, aldus Hylke. “Zo is het park ook met deze warmte een leuk dagje uit.” 

Veel dieren zoeken de schaduw van hun verblijf op. “Voor wat extra verkoeling geven wij dieren een ijskoude lekkernij, de neushoorns hebben een verkoelend modderbad en wie geluk heeft kan de jonge olifantjes zien rondspetteren in het water,” vertelt Hylke. “Natuurlijk moeten wij deze dagen ook extra alert zijn op brand. Roken kan alleen nog op de aangegeven terrassen en wij houden de bomen en planten goed in de gaten.” De komende dagen lopen de temperaturen verder op, maar DierenPark Amersfoort is er klaar voor.

Filmpje van de waterpret, klik hier