Gezien de hoge temperaturen en de in het verleden gehouden watergevechten op het Eemplein had deze redactie reeds de plannen weer uit de “ijskast” gehaald. In navolging van het grote succes van september 2016, waarbij de brandweer met een hoogwerker de honderden kinderen en volwassenen van een koele douch voorzag, werd een nieuwe poging gedaan dit wederom te laten geschieden.

Bij meerdere partijen was dit mega waterballet nog vers in het geheugen en vandaag verschenen dan ook de eerste vragen op facebook wanner en hoe laat er deze week een watergevecht zou zijn. Er verschenen wat officiële reacties en aan de redactie van de wijkwebsite en Snel Nieuws Amersfoort, de eer het feest voor te bereiden.

Inhoudende dat meerdere instanties al op de hoogte waren en de spontaniteit van het in 2016 opgezette plan niet meer van toepassing was.

Om kort te zijn. Formeel geeft de brandweer te kennen, niet mee te werken aan een waterfestijn met behulp van een hoogwerker. De Eem/haven is kennelijk dermate voorzien van “rommel” dat de pomp van de hoogwerker stuk zou kunnen gaan. Ook was er enige twijfel over de water kwaliteit.

Daarnaast was het advies dat voor een dergelijk evenement er dranghekken worden geplaatst ter afscheiding van de openbare weg/ fietspad. Er een ploeg EHBO’rs moest komen. De GG&GD paraat en de Brandweer voor noodgevallen. Los van de mensen van “Handhaving”en de Politie.  Gezien de watervoorraad in Amersfoort er een beperking valt te bespeuren op een dergelijk evenement. En last bud not least, het water van de Eem, indien verneveld kan leiden tot verspreiding van eventuele bacteriën.

U begrijpt het er komt  “vooralsnog” geen “Officieel”waterfestijn zoals die van 2016 binnen deze hittegolf/week.

Niet wegnemend dat je natuurlijk wel met een waterpistool mag spelen. De heetste dag zal donderdag zijn met maar liefst tegen de 37 * graden op sommige plekken. Voor vrijdag wordt onweer verwacht en hopelijk zal de boekenmarkt van zaterdag iets rustiger weer opleveren.

was getekend:

Karel van Rooy / Kevin Zuijdendorp.