Het verkiezingscircus is weer in het land 12 september a.s mag je komen opdraven om de burgerplicht te vervullen. Valt er deze keer dan echt wat te kiezen en is  het niet iedere keer hetzelfde? Deze keer een hoop gezeur over de crisis in Europa. Allemaal… vooral dan écht links of écht rechts hebben ze de beste oplossing. Wat lopen ze elkaar toch weer af te kraken terwijl ze uiteindelijk moeten  gaan samenwerken. Kennelijk is het ook weer veilig genoeg in het land en in Europa. Over terrorisme en Al Kaida hoor ik helemaal niets meer. Zijn alle boeven al opgepakt en/of uitgeschakeld?  De “heren” politici , het zijn toch weer bijna allemaal mannen, pakken deze keer weer echt uit voor de burger. Helemaal Old-Skool Den Haag. De één belooft je duizend euro als je werkt: de klassieke sigaar uit de eigen doos, want ze pakken het eerst van je af. De ander belooft je een goudgerande uitkering met  ijsje toe als het je niet lukt om een baantje te vinden: Wel een héél sympathiek gebaar natuurlijk, maar uiteindelijk zal het toch tegenvallen ? En nog een ander wil graag eens  “Nu vooruit” .Wel fijn natuurlijk om “hem” nu eens  een keertje in z’n vooruit te zetten. Alle politici hebben “hem” tenslotte zelf sinds de invoering van de euro in 2001 in z’n achteruit gezet. Ik kan me werkelijk niet herinneren dat in deze kwestie de burger geraadpleegd is…. Foei toch!

Deze keer weten ze weer precies wat het beste is voor de burger.  Het is net  zoals vroeger, ja zo oud ben ik al en anders zou ik het nu écht worden, voordat ze in Den Haag ook m’n AOW afpakken. Old- Skool Den Haag liberaal dan welteverstaan. Vroeger ,toen het begon met Europa, ja, wat zou het fijn worden…. het zou echt beter worden voor de burger want het geluk van de burger stond bij de europese samenwerking immers centraal. Bedankt hoor voor die loze belofte. .… eigenlijk voel ik me gewoon tot diep in mijn hart bedrogen en belazerd door Old –Skool Den Haag. Laat ik er maar eens Old-Skool dus vanuit de portemonnee op reageren:

Tot nu toe constateer ik dat sinds de invoering van de euro de burger er alleen maar slechter op geworden is,  hij of zij heeft immers gemiddeld  minder geld te besteden en is vaker werkloos. Terwijl multinationals en banken nog steeds blijven saneren,  dus arme burgers eruit blijven gooien . Dikke winsten  maken en absurde bonussen scoren is daar nog steeds het devies. Op de financiële markten is er sinds de crisis zomer 2007 met “dank” aan het buitensporig liberalisme  in wezen nog niets veranderd. Nog steeds geloof ik niet dat het echt veilig is om je geld op de bank te zetten. Over de woningcorporaties in het land  en de grote misstanden die de burger veel geld gaat kosten……. dáár zullen we maar over zwijgen……net als over het “geklooi en gepruts” met “ons” Europa. Wat ‘n “kwakzalvers”!

Op deze manier geeft Old- Skool Den Haag totaal geen vertrouwen en ga ik natuurlijk niet meer op ze stemmen. Daarom stem ik deze keer maar op een leuke alternatieve nieuwkomer. Misschien wel “Iets” écht democratisch, of écht “groen en duurzaam” of écht menselijk. Even kijken: Lijst 11 De Piratenpartij dan kan je teminste je foto’s en muziek blijven delen op internet en vrije informatie blijven ontvangen, Lijst 14 de partij voor Mens en Spirit  die letten echt op de “kleintjes” en alles wat leeft,  of lijst 19 de SOPN  lijkt me bijvoorbeeld ook wel wat. Hoewel…. ik heb nog nooit een UFO gezien, maar misschien komt dat nog op 12 september? Gratis energie met “zero point energy” , gratis wonen en gratis (basis)inkomen, wat ‘n fantastische belofte toch weer,…. natuurlijk te mooi om waar te zijn. Net als in de begintijd van het internet in de jaren negentig toen het daar nog echt leuk was, dat waren gelukkige jaren… alles écht gratis. Ik zeg: laat  die UFO’s maar komen.Tenslotte zijn wij “de burgers” volgens Old-Skool Den Haag kennelijk toch degenen die ze zien vliegen……. en ben ik persoonlijk niet méér maar gelukkig ook weer niet minder dan gewoon dom stemvee!…simpele zielen zijn we?  Nou gelukkig maar ,je zou er trouwens toch niet aan moeten denken dat je helemaal niet meer kunt stemmen. Of dat het gewoon nep is zoals in Rusland. Levenslang “tsaar” Poetin, lekker “gezellig” hoor. Met dit schrijven was het zeker twee jaar strafkamp in Siberie voor mij geworden! Home sweet Home! Wat een geluk hebben we dan toch in dit landje. Geef mij dan maar onze eigen “kwakzalvers” al doen ze ons wel altijd groot verdriet.

Ik heb écht “Zero Energy” in deze verkiezingen van TK 2012 en heb het gehad met “die flut gasten uit De Haag” die snotapen,….. maar ik ga toch stemmen, want wie hart voor mensen heeft ,… heeft ook hart voor onze democratie . Sinds de jaren zeventig zijn we er als “mens”  niet op vooruit gegaan helaas is het écht zo…. Doe er eens wat aan ” Old-Skool De Haag” , er is geld zat, nog nooit hadden we met z’n allen zoveel geld, ga het eens eerlijk verdelen dat is goed voor “onze” economie en werk vooral eens aan jezelf,… als mens. Het wordt eens tijd… punt!

Ik zie je 12 september…

Verkiezingen TK 2012 

5 mei 2002                                                                  .