Amersfoort heeft een museumwoning!

Iedereen is er welkom op Open Monumentendag.

Zaterdag 8 september is het een grote dag voor het Wijkmuseum Soesterkwartier. Na maandenlange voorbereiding zal de museumwoning in de St. Bonifaciusstraat 61 tijdens de Open Monumentendagen voor het eerst worden opengesteld. Portaal Eemland bracht de woning terug in de oude staat en stelde deze beschikbaar aan het wijkmuseum. De inrichting van de oude arbeiderswoning anno 1912 is al bijna klaar.

De eerste bezoekers op Open Monumentendag zijnde heren D. de Wit en G.H.J. Reuvers. Dirk de Wit is 94 jaar en heeft vroeger op de Wagenwerkplaats gewerkt. Hij woonde van 1946  tot 1984 in het eenvoudige huisje (nr.61)  dat nu gaat dienen als museumwoning. Reuvers was zijn naaste buurman (nr. 63)

De openingshandeling zal door hen samen worden verricht op zaterdagmorgen 8 september om 11.45 uur. Bij die gelegenheid zal muziekgezelschap “Coda” de openingsfanfare “Museum Soesterkwartier” ten gehore brengen. Dit muziekstuk is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Om het feest op te luisteren krijgt de Bonifaciusstraat en de omliggende straten iets later die dag ook bezoek van Showband Oranje. Het is de bedoeling dat het een klassiek straatfeest gaat worden, precies zoals we dat gewend zijn in het Soesterkwartier.

Achter de museumwoning bevindt zich een mooie nieuwe ruimte waar voor deze gelegenheid een tentoonstelling is ingericht door kunstenares Nelleke Brouwer.

De museumwoning is tijdens de monumentendagen geopend, en daarna iedere zaterdag van 12.00-17.00 uur. Voor meer informatie, zie www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen

met Joke Sickmann , voorzitter wijkmuseum Soesterkwartier. tel. 033 4611474