Vandaag viert olifant Kina haar 8ste verjaardag in DierenPark Amersfoort. “De hele olifantenfamilie smulde mee van haar drie XXL verjaardagstaarten”, vertelt dierverzorger Rob Saris die de fruittaart heeft gemaakt. “Een dikke maand geleden is Kina bevallen van haar eerste jong, de kleine Thabo was dus ook van de partij.”

Het is Kina haar eerste verjaardag als moeder en dat maakt het natuurlijk dubbel feest. “Voor deze reuzefamilie moet je natuurlijk wel met iets groots aankomen”, vertelt de olifantenverzorger. “De taarten waren zeker een vierkante meter groot en zaten vol met allerlei groente en fruit. Voordeel is wel dat ik voor deze taart de appels niet eerst hoefde te schillen…” 

Tijdens de olifantenfuif was de kleine Thabo druk aan het spelen. “Het kleine olifantje drinkt nog bij zijn moeder, dus voor hem was de traktatie vooral leuk om te bestuderen”, vertelt Rob. “Dat was trouwens snel voorbij, want overgrootmoeder Warwar kon er geen genoeg van krijgen.” Er wonen zeven Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/56MFFIsrwAU