Zaterdag 15 februari tegen 14.00 uur veel kinderen zwermen al rond het gebouw van SV Soesterkwartier. Vanmiddag zou immers hun carnavals feestje zijn! ’s Morgens werd er door de ‘oudere’ kinderen de zaal al in gereedheid gebracht voor dit festijn verschillende leuke dingen werden al ‘uit de hoge hoed’ tevoorschijn getoverd een grote doos met snoepzakjes, een grabbelton en zeker niet onbelangrijk een stapeltje bonnen voor patat met een frikadel.

Om twee uur kwamen de kinderen binnen, voorzien van hun ouders die wilden het feestje ook niet missen! De een nog mooier uitgedost dan de andere er was immers een wedstrijdje wie het mooiste verkleed zou zijn! Jeffrey, dit maal zonder Jeffrey, zorgde voor echte ‘kinder’ carnavalsmuziek, de sfeer zat er al snel in, en nadat spreekstalmeester Vera de regels even had uitgelegd barste het feest los. Er moest immers driftig geoefend worden, want niemand minder dan Stadsprins Joris 44 zou de jury zijn, Joris werd om ongeveer drie uur verwacht dus ruim de tijd om te oefenen! De ene polonaise na de andere, aangevoerd door Prins Richard van de Meerschuimers samen met zijn adjudanten Robin en Cecco was het feest compleet! Deze laatsten zorgden er voor dat alle kinderen van 0 tot……. wel mee werden genomen in het feestgedruis. Zo langzamerhand druppelden ook wat tetters binnen….en even later toen alle tetters er waren vormden zij samen de huiskapel van De Meerschuimers de Prettetters! even voor drie uur werd de ‘live’ muziek gestart en het dak kon er af…. even na drie uur werd het ‘lijf’ lied “het Keistadlied” van de Stadsprins ingezet en op de eerste tonen kwam Stadsprins Joris met zijn gevolg binnen. Na een welkom van spreekstalmeester Vera werd even kort uitgelegd wat de bedoeling was er werden drie groepen gemaakt qua leeftijd van de kinderen, per groep gingen zij de polonaise lopen en de Stadsprins zou van elke groep de drie best uitgedoste kinderen uitkiezen die een prijsje verdienden! En….Stadsprins Joris had voor iedereen nog een extra cadeautje meegenomen omdat er op dit gezellige ‘kinderleut’ carnaval geen verliezers zijn!

En nadat de kinderen hun buikjes vol hadden gegeten aan de patat met frikadel en de Stadsprins en gevolg nog even lieten zien hoe je een polonaise moest lopen ging de eerste polonaise van start. Met de vrolijke muziek van de prettetters, een ernstige blik van de jury, een lachende blik van de jury, niets kon verraden wie hij de mooiste vond….. nadat de drie leeftijdgroepen geweest waren werden eerst de kelen weer even gesmeerd, want van al dat polonaise lopen kreeg je toch wel een droge keel!

Toen was het zo ver, de drie best verklede kinderen uit elke groep werden om de beurt naar boven op het podium geroepen en kregen hun prijs, de beste uit elke groep kreeg een heuse waardebon van pannenkoekenrestaurant ‘De Kabouterhut’ om gratis een pannenkoek te komen eten!

Hierna nam Stadsprins Joris 44 afscheid van de kinderen, de stadsprins had elders ook weer verplichtingen. Een Stadsprins heeft een druk bestaan, van het ene feest naar het andere!

 

En nadat er nog een ‘na’ feestje gebouwd was met veel dansen en polonaise was deze middag ten einde, een geslaagde middag!

 

 

 

Helaas werd deze middag wat overschaduwd door het feit dat er vorige week op het jubileumfeest van Grootstad 44 verschillende onderscheidingen van het vaandel van K.V. De Meerschuimers zijn af gesneden met een mes! Via foto’s die gemaakt zijn op die avond is te zien in welk tijdsbestek dit gebeurd is…… Op zijn zachtst gezegd: de vereniging is hier erg ontdaan over en hoopt dat degene die dit gedaan heeft berouw van zijn daad toont en de desbetreffende onderscheidingen terug bezorgd, eventueel anoniem.

 

 

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel.

 

Nagekomen bericht:

De dader (of daders) heeft (hebben) berouw getoond van hun daad en hebben de afgesneden onderscheidingen van het vaandel van K.V. De Meerschuimers anoniem terug bezorgd bij de vereniging!