Dat is best een uitdaging ! Daar gaat Jeugdschaak Amersfoort bij helpen.

Zij organiseert in het Soesterkwartier schaaktrainingen, dit keer alleen voor meisjes. Het aantal schakende meisjes blijft namelijk ver achter bij dat van jongens.

De Chessqueens, speelsters van het nationaal vrouwenteam, willen daarom het schaken leren en schaken spelen door meisjes en vrouwen stimuleren.

Namens hen gaat niemand minder dan Tea Lanchava de trainingen verzorgen in buurthuis De Nieuwe Sleutel.

Tea is internationaal meester, tweevoudig jeugd wereldkampioen, kampioen van Nederland, vice-kampioen van Europa en trainer-coach van jeugdige talenten bij Europese en Wereldkampioenschappen.

Maximaal 14 meisjes tussen de 8 en 13  jaar kunnen meedoen op de vrijdagmiddagen van 15.00 tot 16.00 uur.

Een extra reden om de trainingen in het Soesterkwartier te organiseren is de wens een ontmoeting tot stand te brengen tussen de basisschool leerlingen die binnen respectievelijk buiten de wijk de school bezoeken.

Schaken is niet zo maar een spelletje. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat schakende kinderen op veel terreinen hoger scoren dan hun niet-schakende leeftijdsgenoten.

Schaken bevordert het concentratievermogen, de kinderen leren eerst na te denken en dan pas te doen en het geeft een boost aan het zelfvertrouwen.

In het begin lijkt schaken nogal ingewikkeld, maar snel ontdek je hoe de stukken samenwerken. Het leuke is de enorme variatie. Elke partij verloopt anders, omdat er miljoenen mogelijkheden zijn.

De torens bewegen zich wat saai over alleen rechte lijnen, een paard springt over alles heen en de pion kan zomaar veranderen in een koningin !

Meedoen met schaaklessen is zo gek nog niet !

Opgeven: bsa.wouter@gmail.com en info 033-4610152.