Soesterkwartier 21 augustus 2018. Daar waar het gisteren uitgebreid springen en klauteren was op de diverse luchtkussens, vandaag was het NUSO dag. Dus diverse (oude) spellen waarvan de jeugd gebruik van kon maken ( of de ouders).

Het werd een gezellige boel, waarbij de kinderen zich konden meten met de verschillende behendigheid’s spellen. Zo daar was de alom bekende sjoelbak. 4 op een rij maar dan anderhalve meter hoog en breed, waarbij de ringen ook een andere functie werden toebedeeld, wat op zich dan ook weer een nieuw spel oplevert.

De parkeerplaats was ook deze maal ingericht voor het snelverkeer, dat wil zeggen dat er met een groot aantal skelters een parkoers kon worden gereden. Het had veel belangstelling en er vormde zich zelfs een wachtrij.

De aanwezige poffertjes kraam, kreeg het bijzonder druk, lange rijen vormden zich voor de lekkernij.

Van VPRO zijde was er ook belangstelling en was een filmploeg doende, de speldag op te nemen, werden er interview’s afgenomen. Het programma heet Typisch ik, niet te verwarren met een bekende modewinkel uit het SK, onder de zelfde naam, maar dan met JIJ.

Ook nu was een luchtkussen opgesteld en duidelijk was dat dit toch wel een leuke bezigheid is.

Mede doordat er ook veel ouders gezellig aanwezig waren, was er een prima sfeer. De kinderen speelden en de ouders zaten gezellig op een bank of in de speeltuin.

Gezien de drukte in het spelcircuit waren ook alle speeltoestellen in de speeltuin in gebruik. Het geheel overziend een drukte van belang.

Morgen is de kinderbingo gepland en gezien de weersvoorspelling misschien wel een goede activiteit binnen.

Donderdag wordt de speelweek afgesloten met een dagje uit naar de Julianatoren. Verdere gegevens vindt u op de facebookpagina van de speeltuin Soesterkwartier.

Karel van Rooy

Foto reportage Ton Schimmel / Karel van Rooy