Funka: Te koop; diverse bebouwde kavels, afmetingen circa 300 m2 per kavel. Verbouw en uitbouw mogelijk, aanvaarding in overleg.

Soesterkwartier 21 augustus 2018. Op een unieke locatie, midden in de groengordel van het Soesterkwartier, wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een megaproject met luxe vila’s cq appartementen . Midden op het terrein is zelfs een Sociale woning variant gerealiseerd . Rond om de centralekern zijn de ultieme vormen ontstaan van het nieuwe wonen.

De omgeving van deze locatie markeert zich door de aanwezigheid van diverse scholen/kerken en winkels op loopafstand. Een busverbinding door de weeks, zorgt dat U een brede kijk krijgt op de route en omgeving. De rust op de zondag is een toegewezen bijkomstigheid, daar er dan geen busverbinding is.

De kavels bevinden zich pal naar de uitstekend verzorgde Dahliatuinen, terwijl de andere zijde wordt begrenst voor sportieve doeleinden. Een tennis vereniging sluit hierbij aan.

Kavel 1: Een riante woning, opgetrokken uit “rustiek”bouwmateriaal. Geschaafd dan wel on-geschaafd, waarbij de nadruk ligt op het open karakter van de woning. Zo is er een dakterras wat gelijk toegang geeft tot een “boom”locatie vanwaaruit een ruim zich wordt gegeven op de omgeving.Uniek is hier de badkamerpartij die in de open lucht is opgetrokken. Prijs op aanvraag.

 

Kavel 2; Dit kleinschalig project, herbergt een verrassend ruimtelijk inzicht, de kamers zijn met een handomdraai, of hamer en beitel, direct wijzigbaar. Alhoewel de sponningen van de ramen later worden ingevuld, is de plaats van de gordijnen reeds bepaald.Prijs op aanvraag.

 

Kavel 3: Dit moet U gezien hebben. De architect heeft zich laten inspireren door de glooiende vormen van de omgeving. De “voor”uitbouw met zijn glooiende dak is absoluut uniek en de enigste in zijn soort. De achterliggende verblijven ademen rust en een zeker mate van ruimte waarbij de bovenverdieping op speciale wijze aan het onderstel is bevestigd. De bebording en aanwijzingen om dit pand te bekijken zijn dan ook nadrukkelijk aanwezig.  “woning onder bod”.

 

Kavel 4: Bedoeld als een jaren .60. woning. De uitstraling is er zeer zeker gezien de riante vormgeving. Alhoewel de bouwers op het moment van het optrekken van de voorgevel niet algeheel zeker waren omtrent de maten. Uiteindelijk verscheen er een groot complex. De aanwezige uitleg en tekst spreek voor zich. Het pand mag zich inmiddels over menig bezoeker verbazen. Prijs op aanvraag.

 

Kavel 5: Een lieftallig maar o zo nuttig en ergonomisch ingerichte bungalow . Duurzaamheid voorop waarbij mobiliteit een daadwerkelijke invulling kreeg. Vanaf de heuvels, middels een glijbaan je slaapkamer in komen is natuurlijk uniek.. Maar dat je teven naar en door de voorkant kan glijden is een mooie bijkomstigheid. De nog niet aanwezige “zeep”helling zal zorgen voor een snelle reactie.Prijs nader overeen te komen.Goed te zien dat de vlag 750 jaar Amersfoort er ook weer is en de nodige lading dekt.

 

 

Kavel 6: Tja het kan er niet aan ontbreken, maar ook de buurtsuper heeft zich genesteld op deze unieke locatie. De winkel moet nog enigszins wordt ingevuld maar de eerste openings handeling zijn al een feit. De fleurige gordijn stof geven net dat extra cachet wat de buurtsuper tot een vrolijke plaats maakt. Verkocht.

 

 

Kavel 7: Je hebt woningen en je hebt woningen. Dit kasteel van een gebouw, kent meerdere verdiepingen en is een kunstwerk van timmerbouw. Met aan alle zijde een al dan niet geheime ingang. Een voor dit gebouw opmerkelijke manier om naar de tweede verdieping te gaan. En waarbij het interieur reeds op kunstige wijze in elkaar is gefrutseld. Het “fort” boven geeft een ruim overzicht over de hele locatie, waarbij aan alle zijden ruimte is voor recreatie. Een als arabier uitziende ( man) zaaide wat onrust.( Onder bod.).

 

 

Kaveltje 7: Sociale woningbouw.Deze wat kleiner uitvoering van een “drive”inwoning in de bekende meetkundige vorm van een driehoek, geeft een simpele en sobere indruk. Edoch de binnenruimte is mits ergonomisch ingericht goed bruikbaar. Het geheel is opgetrokken uit solide en waterdichte stof, waarbij de verandering in de bodem met speciale ankers ( haringen) is gewaarborgd. Voor deze sociale woning is een wachtlijst.

U leeft het al, het hutten bouwen doet niets aan fantasie ten over. Vandaag een 45 tal kinderen die soms met wat hulp aan de “timmer”slag gingen. Jammer dat het einde van de dag nadert en de creaties weer afgebroken worden.

Op naar dag 3.

Verslag Funka ( Karel van Rooy)

Fotoreportage klik hier.