22 augustus 2018 na de makelaars aanbiedingen van gisteren op Funka, was het vandaag de dag van de wederopbouw. Een waar dorp werd uit de houten pallets gestampt en de voorraad houten delen was dan ook bijna leeg. Met iets meer timmerlui dan gisteren werd er toch veel en veel meer gebouwd.

Een heus dorpsgevoel maakte je van je meester al lopend over de bouwplaats.

Zo daar was een kunstgalerie met schilderijtjes en andere prolaria aan de wand. Het toegangsbord buiten vermeldde nog de komst van de Burgemeester. Dat het bord tevens aangaf dat zich een bedstee binnen bevond, was mogelijk wat vreemd voor de Burgemeester. Het geheel zag er wel erg knus uit.

Zo waren er bouwwerken als kapsalon, of het enorme bouwsel wat als casino fungeerde. Een prachtige replica van het in de speeltuin aanwezige piratenschip werd natuurgetrouw neergezet.

Of wat de denken dat de ingegraven tunnelbuizen ook de fundering van je nieuwe bouwwerk kunnen versterken. Mooi gemaakt

 

 

 

Een complete familie een onderdakje heeft gemaakt in de stijl van een kasteel, waar van alles te doen was.

Het gebruik van de glijbaan toch onder curatele stond. Maar liefst 3 spijkers moest men betalen om van  de glijbaan te glijden.

Een warm welkom om binnen te treden in de “Drakenhut” was goed bedoeld, echter de massa bezoekers bleef een tikje achterwege. Mogelijk een andere naam.

Al me al waren er verrassend veel mooie creaties die ook nog eens druk in gebruik waren bij de jeugd.

Op naar morgen.

Karel van Rooy.

Fotoverslag klik hier.