Elke dinsdag middag gaan we lekker spelen en tuinieren op de Wagenspeelplaats!

En: 17 maart is het seizoenstart van de moestuin-bakken Wagenspeelplaats

In 2016 hebben we de Wagenspeelplaats (voor de Verkeerstuin en de Circusschool op de Wagenwerkplaats) weer nieuw leven ingeblazen met het project Groen doet Goed Soesterkwartier. Samen met de Kinderwijkraad Soesterkwartier hebben we bedacht hoe we deze natuurspeelplaats nog leuker kunnen maken. We hebben o.a. een waterspeelplek en een verstop-plek aangelegd.

In 2017 voegen we daar een leuk onderdeel aan toe: een aantal moestuin-bakken.

Stadsboeren

Nieuwe Stadsboeren verhuizen met een aantal bakken naar de Wagenspeelplaats bij de verkeerstuin. Dit seizoen wordt hier de samenwerking aangegaan met de Verkeerstuin, 033GROEN en het Groene Spoor in een gezamenlijk project om kinderen uit het Soesterkwartier actief te betrekken bij het moestuinieren in een bak. Daarnaast zullen dit seizoen een aantal stadsboeren blijven tuinieren in hun moestuin-bak. Vrijdag 17 maart gaan we starten en de bakken klaar maken voor het seizoen!

Bij de stadsboeren locatie in de Nieuwe Stad, in de voortuin van Het Lokaal, gaan we dit jaar tuinieren in een ‘community garden’. Dit betekent dat 10 tot 15 stadsboeren gezamenlijk de moestuin-bakken inzaaien, onderhouden en de oogst delen. Bij het tuinieren op het dak van de voormalige rechtbank hebben we zo al met een groep stadsboeren gewerkt. En met succes! Op 18 maart worden hier de bakken gebruiksklaar gemaakt en vanaf april/mei gaan de plantjes en zaadjes erin. Laat de lente maar komen!

Natuurspeelplaats

In 2017 willen we veel activiteiten voor kinderen organiseren rondom spelen en zorgen voor deze natuurspeelplek. Als vast moment hebben we dinsdag middag 15-17 uur. Dan is er iemand van de organisatie aanwezig en zijn kinderen in principe welkom om deel te nemen.

Kijk voor het actuele programma op onze facebook pagina

We zijn nog op zoek naar organisaties die activiteiten voor kinderen organiseren en het leuk vinden om een activiteit op de Wagenspeelplaats in hun programma op te nemen. Dat kan op het vaste moment op dinsdag middag, of op een ander tijdstip. Neem bij interesse en voor meer informatie contact op met Fabian Brökelmann, 0648658098.

Moestuin per vierkante meter

Vrijdag, 17 maart:

Vrijdag, 17 maart gaan we een start maken met het moestuin seizoen op de Wagenspeelplaats. De moestuin-bakken die er nu nog een beetje scheef bij staan goed opzetten, de aarde daarin verbeteren / omspitten en een schapenhek om het moestuin gedeelte opzetten. We beginnen om 10 uur met het rechtzetten met de moestuin-bakken en het plaatsen van het hek. Na de lunch, vanaf 13 uur gaan we de moestuin-bakken omspitten. Vanaf 15 uur hebben we een leuk programma voor de kinderen. We gaan o.a. zaadbommen knutselen die de kinderen dan in hun eigen tuin thuis ‘tot ontploffing kunnen brengen’. Om 16 uur sluiten we de werkdag af en openen we het moestuin seizoen feestelijk met een borrel. De openingshandeling wordt begeleid door een toespraak van (het bestuur van) de gebruikersvereniging Wagenwerkplaats.