Tijdens Wat, is dat patat? kun je van zwerfafval kleding maken. We maken daar vervolgens een fotoshoot van. Neem van thuis lege frisdrankflessen, melkpakken, plastic tasjes, (energie)blikjes, chipszakjes of patatbakjes mee. Sally Pittman maakt daar samen met de kinderen te gekke kledingstukken van.

Voorafgaand aan het festival gaan we twee middagen zwerfafval ophalen uit de wijk. Op woensdag 28 maart en donderdag 29 maart verzamelen we  om 14.15 uur voor de basisschool De Kubus bij de blauwe kubus. Noorderwierweg 235. Per keer hebben we plek voor 15 kinderen, leeftijd 8 t/m 12 jaar. De kinderen die komen helpen, krijgen een gratis kaartje voor het Wat, is dat patat? festival op maandag 2 april, Tweede Paasdag. Geef je op via mariska@iameventz.nl. Zet daarbij je naam en leeftijd.

Waarom Trash Fashion Event en waarom gaan we met de kinderen de wijk in om zwerfafval op te ruimen.

We wonen in de mooiste en leukste wijk van Amersfoort. Dat is een feit, maar er ligt wel veel zwerfafval. Lege patatbakjes, lege blikjes, plastic zakjes, sigarettenpakjes enz plus niet te vergeten hondenpoep.

We willen met het Trash Fashion Event kinderen en ook de volwassenen wijzen om hun rotzooi in de vuilnisbak te gooien. Waardoor we niet alleen de leukste maar ook de mooiste en schoonste mooie wijk van Amersfoort zijn.

Dus ruim je rotzooi op en gooi het in de vuilnisbak. Ruim de hondenpoep van je hond op of laat hem/haar uit op de bekende hondenuitlaat punten.

Hou de wijk mooi.

Mariska Jacobi

Red.KvR