AMERSFOORT Rugby Club Eemland heeft plannen voor de bouw van een nieuw, multifunctioneel sportcomplex. De bouwkosten voor het complex op sportpark Bokkeduinen bedragen ruim 1,6 miljoen euro. Huidige clubhuis en kleedkamers zijn oud, meldt de vereniging, en de vereniging is de laatste jaren sterk gegroeid.

AD BY STREAMADS

Het schetsontwerp voor het 1200 vierkante meter tellende gebouw is van de hand van Egbert van Dijk architecten. De club krijgt steun van Lithos bouw & ontwikkeling dat het project ziet als een aanvulling op haar maatschappelijke activiteiten en heeft geen commercieel belang bij de plannen.

GROEI ,,Rugby Club Eemland is de laatste jaren sterk gegroeid en verwacht dat deze groei doorzet schrijft de club. De club heeft meer dan vierhonderd leden, van wie meer dan 230 jeugdleden en is daarmee qua aantal jeugdleden één van de grootste rugbyverenigingen in Nederland. De jeugdteams spelen landelijk op het hoogste niveau. De verwachting is dat de club over twee jaar meer dan zevenhonderd leden zal tellen. ,,Momenteel wordt gebruik gemaakt van een oud clubhuis, bouwjaar 1960. De kleedruimten zijn klein en de voorzieningen zijn niet meer van deze tijd.”

De club ziet goede kansen met de nieuwe accommodatie te delen met andere partijen, zoals onder meer Amersfoort Untouchables Football Club en MBO Amersfoort met de Fit Academie Bokkeduinen. ,,Dit sluit goed aan bij de visie van de gemeente Amersfoort die graag ziet dat sportaccommodaties optimaal worden benut. Het is ook in lijn met het tien puntenplan van de Amersfoortse Sportfederatie (ASF), waarin talent erkend en herkend wordt in Amersfoort en sterke en brede sportverenigingen ontstaan. Rugby Club Eemland is in 1977 opgericht door studenten van het Eemland College. De club wil zich profileren als de rugbyclub van de regio met oog op alle facetten van de rugbysport.