centraal-gebouwGezegd moet worden, “het valt niet mee” waarmee bedoeld wordt het regelmatig verzorgen van “entertainment” in, zoals hier omschreven, Birkhoven Park (Lyvore) .

Lidy Elbertse,Team Welzijn/ Coördinator Vrijwilligerswerk, kan er over mee praten. Met de regelmaat van de klok tovert ze toch steeds weer onder meer op zondagmiddag een concert in het Grand Cafe. Met zeer afwisselende muziek en muzikanten. Zo is er klassieke muziek, zang, a-capella, instrumentaal of orkesten.

Heden 3 april was TrAm gecontracteerd. Niet een vervoermiddel op wielen, maar een Jazztrio uit Amersfoort. TrAm staat dan ook voor Trio Amersfoort, al dan niet met vocaliste.  TrAm speelt lichte Jazz die makkelijk herkenbaar is voor het publiek.

DSC_7670Het Trio bestaat uit  Flip, op saxofoon in diverse uitvoeringen; Rieks op contrabas en jan van Straalen op gitaar.Voor de gelegenheid vandaag met zangeres Linda Kailola. Een aantal leden speelt ook, of heeft gespeeld bij de New Manhattan Big Band._DSC7236

Het “Grandcafe” was goed gevuld met bewoners van Birkhoven Park en er moesten zelfs nog plekken gecreëerd worden voor de wat latere bezoekers.

Na een soundcheck van de meegebrachte apparatuur, werd het optreden aangevangen. Met de opmerking “er mag gedanst worden”, werden nummers als “Have You met miss Jones;  Just Friends; Misty; I, can’t get started.; Mercy,;All the thinks you are en nog meer nummers mede gerelateerd aan  Ella Fitzgerald  en Robbie Williams . Voor het publiek zeker herkenbare melodie’n uit een roemruchtig Jazz verleden.

DSC_7699Het merendeel zal geboeid te luisteren en een enkeling floot al snel de nummers mee. Een gezellige en goed optredend trio, met een mooie zangeres. Met dank aan TrAm en Lyvore ( Birkhoven Park). Dansen zat er deze keer niet in.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.