eemhuis (2)Van 11 t/m 14 april heeft de Bibliotheek het Eemhuis een Writer-in-Residence. Vier dagen lang is columnist en presentator Guido de Wijs aan het werk in Het Eemhuis. Zijn werkplek is ‘Het Vooruitzicht’, de zitplek gemaakt van afgeschreven boeken. Hij is elke dag aanwezig van 9.00 tot 22.30 uur. Alleen slapen doet hij, in verband met te hoge beveiligingskosten, thuis. Tweemaal per dag (om 11.00 uur en om 15.30 uur) is er een uur uitgetrokken voor interviews, voordrachten, muziek, interactie en discussies. Zorg dat u erbij bent!

Het doel van het Writer-in-Residence-project is om bezoekers van Het Eemhuis kennis te laten maken met een schrijver en het schrijfproces. Interactie tussen bezoekers en schrijver wordt zeer op prijs gesteld. Guido de Wijs zal schrijven aan zijn nieuwe bundel ‘Knikengeltjes en Misdienaarknieën’, maar ook aan zijn 750e column en zijn 125efototekst van de rubriek Bram&Guido in het AD/AC.

Programma

Iedere dag om 11.00 en om 15.30 uur (op woensdag om 15.30 en 20.30 uur) komen er auteurs, verslaggevers, podiumkunstenaars en prominenten uit Amersfoort aan het woord. Namen die op het programma staan, zijn stadsdichter Nynke Geertsma, hoofdredacteur van de Amersfoortse Courant Bart Lauret, dichter Wichard Maassen, dichter Ali Serik, dichter/schrijver David van den Bosch, één van de ‘founding fathers’ van FC Amersfoort (popmuziek),  Gideon Hofland en Jeroen de Valk, schrijver & muzikant. Voor het volledige programma kijkt u op www.bibliotheekeemland.nl. 

Werkplek

De Writer-in-Residence komt te zitten in ‘Het Vooruitzicht’, de door kunstenaars Leo van der Veen en Jelle de Bruijn ontworpen en samengestelde zitplek boven de ingang van Het Eemhuis. De bijzondere plek biedt een panoramisch uitzicht over het Eemplein en de Eemhaven en zal van 11 t/m 14 april omgetoverd worden tot een culturele broedplaats.

Opening en afsluiting

Op maandag 11 april om 11.00 uur wordt Guido de Wijs feestelijk onthaald door Erno de Groot, directeur van de Bibliotheek Eemland. Op donderdagmiddag 14 april sluit hij het project ook weer feestelijk af en zal hij bekend maken of er ook een volgende Writer-in-Residence zal zijn.