CSC_76442 april 2016, vandaag was het dan zover. het “zogenaamde”PopUp restaurant op de Wagenwerkplaats werd officieel geopend. En voor die handeling was uitgenodigd Wethouder Menno Tigelaar.Ruim voor de opening ( 13.30)  was het al een drukke van belang. De zaak werd versiert, buiten tafels neergezet en een dan nog bewegende (koperen) tuinman, was een hoop snoeisel aan het verzamelen. Vrolijke framboosjes liepen rond, althans dat leek de uitstraling weer te geven en de eerste gasten/ genodigden en belangstellenden, CSC_7647arriveerden. Om 13.00 stond het pleintje voor het restaurant al bom vol, waaronder (uiteraard) als genodigde, Joke Sickmann. Zo ook Fokke de Jong van Duurzaam Soesterkwartier, die gisteren 1 april nog een ludieke grap had uitgehaald met het voormalige DA pand. Een zanger/gitarist zorgde voor de muzikale omlijsting.

De dienbladen met wijn/bier en sapjes deden de ronde en vonden gretig aftrek bij de wachtende gasten.

DSC_7568Voor de officiële handeling werd verricht, zijn er natuurlijk de toespraken waarbij werd stilgestaan bij de gebruikte materialen van het nieuwe restaurant. En zoals de spreker (Timo Kruft)  meldde, je kunt beter een nieuw huis bouwen dan dit.Een ruim dankwoord was er voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

De diverse units, die aan elkaar zijn gebouwd, bestaan uit een oude directiekeet, een tuinkas uit het Westland en wat containers. Alles moest aangepast worden aan elkaar, elektriciteit, water, afvoer enz, moest allemaal handmatig worden aangelegd. De kleur geel van de directiekeet werd grijs en na een forse bouwperiode staat er ineens een volledig restaurant.

DSC_7518Groenten wordt in de eigen kas gekweekt en de bakken met worteltjes, sla, tomaten, uien en andere groenten zijn vrij toegankelijk voor de gasten. Gecreëerd in een huiskamer sfeer met stoelen en banken, gemaakt van pallethout. De waranda aan de voorzijde bied eveneens veel ruimte om buiten te genieten van de gerechten. Het restaurant gedeelte is zeer sfeervol ingericht. En U moet niet vreemd opkijken mochten er ineens wat kippen door de zaak wandelen want die worden ook in het “groene”gedeelte gehouden.

DSC_6967Ontdek het nieuwe restaurant op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Volledig gebouwd uit gerecyclede materialen. Beleef de pure en eerlijke smaak van groente en fruit uit eigen kas en moestuin. Kom de inspirerende en huiselijke sfeer ervaren! Geopend van donderdag tot en met zondag. ( 16-23 uur).

De Wethouder sprak lovende woorden over de nu al bekend zijnde recenties en de aanwinst voor de Wagenwerkplaats. Daarbij niet voorbijgaand aan het feit dat de “hoedster” van de Wagenwerkplaats ( Joke Sickmann) ook aanwezig was.

DSC_7590De denktank achter dit onderwerp (Janine van den Hengel ) stond tevens stil bij het ontwerp en de werklieden van het restaurant, namelijk een aantal mensen van de Amerpoort. ( Onder leiding van ( Harry Bosma  en de begeleiding René de Jong en Leo Huijssoon ). Allemaal waren ze aanwezig en van timmerman tot loodgieter en Elektricien  werd in het zonnetje gezet. Bloemen en cadeau’s werden overhandigd waarna het tijd werd om de nog steeds in “pantomime” staande tuinman weer tot leven te wekken.

DSC_7621Daartoe werd door de speciale gasten gezamenlijk op een knop gedrukt waardoor er weer de nodige batterijspanning werd geleverd aan de tuinman. Deze kon daarna gelijk weer verder met zijn snoeisel weg te vegen, maar niet eerder dat hij twee “gouden”scharen aan de gastvrouwen had overhandigd..

Een obstakel zat nog in de weg, de ingang naar het restaurant was afgesloten met een lint. Onder leiding van Wethouder Tigelaar werd gezamenlijk met behulp van de twee scharen het lint doorgeknipt en was het DLC restaurant geopend. Sanne en Ton, zullen het zeker de eerste maanden erg druk krijgen.

DSC_7643De dames met dienbladen, traden weer aan, maar nu met champagne en het publiek kon binnen alles uitvoerig bekijken.

DLC veel succes gewenst.

Verslag en fotoreportage. Karel van Rooy.