E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Tijd voor Amersfoort
Je kan de boom in!

klimbos Gooi Eemland
Nee maar echt, ga de boom in. Bij klimbos Gooi Eemland bijvoorbeeld. Onder het koele bladerdak hebben ze supertoffe klimroutes door de bomen. Bruggen, netten, lianen en zelfs skateboards: van alles wordt gebruikt om van boom tot boom te klauteren. Het hoogste parcours is zelfs 22,5 meter hoog! Spring vervolgens naar beneden met een vrije val. Verzamel moed (en je vrienden) en kom klauteren.

Kom klimmen bij Lage Vuursche

Culinair genieten bij de CineKantine

CineKantine
31 augustus t/m 2 september | Mocht je ’t gemist hebben: de kaartverkoop van CineKantine is gestart. Een culinair filmfestival in de industriële Prodentfabriek. Kijk de beste arthouse films, maar dan ook met het lekkerste eten erbij. Poppodium Fluor maakt het af voor je, door de avond te vullen met de beste livemuziek. Een cultureel festival om niet te missen. Check welke dag jij gaat!

CineKantine

Deze festivals wil je niet missen

Festivals Amersfoort
De festivals in Amersfoort gaan met een frisse vaart voorbij: het ene feestje is nog zonniger dan het andere. Na het swingende Dias Latinos en de Gaypride is volgende week al Kannen & Kruiken: het sfeervolle bier- en wijnfestival! Maar ook in de nazomer haal je je hart op bij bijvoorbeeld Spoffin, het internationale festival voor straattheater. Of kun je niet wachten op het Bockbierfestival? Bekijk welke toffe festivals je nog staan te wachten.

festivals Amersfoort

Verken de natuur bij het Soester wandelweekend

Soester wandelweekend
18 & 19 augustus | Trek je wandelschoenen uit de kast, strek je benen en ga ‘ns een rondje oefenen. Kortom, maak je op voor het Soester Wandelweekend! Op twee dagen loop je prachtige routes door de bloeiende heide, duinen en bossen. De routes brengen je langs landgoederen, het paleis Soestdijk en de oude vliegtuigbasis. Verken de regio tijdens het wandelweekend en kies of je gaat voor 10, 20 of zelfs 30 kilometer.

Soester Wandelweekend

Foodfestival tussen de tijgers

foodfestival DierenPark Amersfoort
16 t/m 19 augustus | Eet een pannenkoekje naast de olifant of slurp een smoothie tussen de ringstaartmaki’s! Op donderdag 16 augustus opent DierenPark Amersfoort haar deuren voor een vierdaags foodfestival. Struin langs de foodtrucks, geniet van live bandjes en maak vrienden met de flamingo. Extra chil: het DierenPark is tijdens het foodfestival tot 22 uur open. Combineer een heerlijke dag in het DierenPark met een supergezellig foodfestival!

Foodfestival bij DierenPark Amersfoort

Tip: bekijk de stad vanaf het water

Huur een sloep
Ontsnap aan de hitte en huur eens een sloep. Vul je tas voor een relaxte picknick en vaar heerlijk de natuur in. Bij Aan het roer kun je een sloepje huren en zo de Eem opvaren. Via de meanderende rivier kom je uit bij het Eemmeer, waar je natuurlijk even aanmeert om een visje te eten in de haven van Bunschoten-Spakenburg. Maar je kunt ook per boot het mooie Vathorst ontdekken. Sloepverhuur Vathorst geeft je een sloep mee waarna je de nieuwbouwwijk eens vanuit een heel ander perspectief bewondert. Kies het ruime sop!