Tijd voor Amersfoort
Spannend: beklim de toren in het donker

Avondbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
10 november & 8 december | In het donker is alles mooier, zo ook de Onze Lieve Vrouwetoren! Ben jij een durfal én niet bang in het donker? Kom dan de toren eens in de avond beklimmen. Loop samen met de gids naar de top en ontdek stukje bij beetje alles over het middelpunt van Nederland. Bovenop heb je een adembenemend uitzicht over alle lichtjes die Amersfoort rijk is. Kijk snel of er nog plek is.

Beklim de toren in de avond

De 6 lekkerste restaurants: ben jij er al geweest?

6 Amersfoortse restaurant in de Lekker500
Dát je in Amersfoort lekker kunt eten, is natuurlijk niets nieuws. Maar nu bevestigt de Lekker500, een soort Quote500 voor restaurants, het ook. Er staan maar liefst zes Amersfoortse adresjes in! Zo schoof de redactie aan bij De Saffraan voor een ‘tongstrelend’ dessert. Ook het enige sterrenrestaurant Bloks wist de redactie omver te blazen met haar kookkunsten. Welke van deze toppers krijgt een plekje in jouw agenda?

6 Amersfoortse restaurants op de ranglijst

Banjer door de blaadjes, kom herfstwandelen

Wandeling buitengebied
23 november | We hebben geluk! Ook al zitten we al in november, de temperaturen wijzen op lente. Trek erop uit en geniet buiten van alle dwarrelende bladeren. Wandel mee met de 10 kilometer lange wandeltocht langs landerijen, middeleeuwse hoeves en rivierlandschappen. Daarna smikkel je met de groep van een heerlijk vegetarisch driegangendiner. Klinkt lekker, toch? Geef je alvast op voor deze herfstige dag.

Wandeling westelijk buitengebied Amersfoort

Flirt with the blues bij Flint (+ win kaartjes!)

Flirting with the Blues
30 november & 1 december | Blues-fan? Deze editie van Flirting with the Blues kun je echt niet aan je voorbij laten gaan: voor het eerst sinds zeven jaar (!) treedt headliner Kid Ramos weer in Europa op. In Amersfoort dus! Wil je erbij zijn? We geven samen met Flint twee tickets weg. Reageer op dit mailtje om kans te maken. We zouden het ook leuk vinden als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar een vriend of vriendin. Duimen maar!

Hij komt, hij komt: hier ontmoet je de Sint

Intocht Sint in Amersfoort
17 november | Sinterklaas doet Amersfoort aan! Kom je kijken bij de intocht? Zorg dat je vóór 12.30 uur aan de Eemhaven staat. Daarna loopt de Sint samen met zijn pieten door de binnenstad, naar het Sint Jorisplein. Rond 17 uur is het alweer tijd voor een dutje. De Sint komt dan aan bij zijn Slaapkamer, de Onze Lieve Vrouwetoren. Bekijk alvast waar je een glimp van de Goedheiligman opvangt.

Intocht Sint in Amersfoort

Kom schaatsen & smullen op het Eemplein

Schaatsen op het Eemplein
23 november t/m 6 januari | Hou je van warme chocolademelk, rookworst of een lekkere glühwein? Dat is al genoeg reden om naar het WinterparadIJs op het Eemplein te komen. Oké, natuurlijk kun je er ook een goed potje schaatsen. Er is zelfs een ijshockeycompetitie en je kunt er curlen, discoschaatsen en les krijgen. Als je daar geen winterse glow van krijgt, weten wij het ook niet meer.

Kom schaatsen bij het Winterparadijs in Amersfoort