Tijd voor Amersfoort
Hier drink je de lekkerste koffie van Nederland

De lekkerste koffie drink je in Amersfoort
Een lekker bakkie pleur, zwart goud of je dagelijkse shot cafeïne. Hoe je het ook noemt: het ene kopje koffie is zéker het andere niet! Dat blijkt uit de nieuwste top 100 van beste koffie in Nederland. De strijd was dit jaar zwaar, want de ranglijst staat vol tentjes die de jury omver bliezen. Maar Boot Koffie (in Amersfoort natuurlijk!) is de onbestwiste winnaar. Bekijk het juryrapport of ga gewoon meteen even proeven.

Boot Koffie

Winter Wonderland: Oktoberfest bij Fluor

Oktoberfest bij Fluor
28 september | Hallo! Voor een heus Oktoberfest kun je nu ook in De Nieuwe Stad terecht. Fluor organiseert een daverend feest met bier en braadworsten. Neem je lederhosen of toepasselijke jurkje mee en bestel een pul aan de bar. Daarna is het een kwestie van je vergapen aan het Winter Wonderland, proosten en knallen op de muziek van de beste feestdj’s. Proost!

Oktoberfest bij Fluor

Tip: Geef je kamer of huis een metamorfose

Fleur Joesten gaf haar kamer een metamorfose
Geeft het nieuwe seizoen je kriebels om met je interieur aan de slag te gaan? Een kleurtje op de muur, of een nieuwe indeling van je kamer? Blogger Fleur Joesten wilde haar studentenkamer een volwassen uitstraling geven. Ze houdt van vintage en ging daarvoor shoppen in Amersfoort. Haar vondsten én tips deelt Fleur op haar blog. Ga je ook een kijkje nemen bij één van deze winkels?

Tips van blogger Fleur Joesten voor je interieur

Fiets in Stijl: route tussen Amersfoort & Utrecht

Fietsroute De Stijl
Wist je dat Utrecht en Amersfoort met elkaar verbonden zijn via een speciale fietsroute? De Stijl-route leidt langs allerlei kunstwerken en is 20 kilometer lang. Street art kunstenaar Boris Tellegen maakte voor de route tien niet te missen beelden van bijna 7 meter hoog. Zien? Bekijk en download de route in pdf.

Fietsroute in Stijl

Poffertjes, koffie & pantoffels bij de Streekmarkt

Streekmarkt bij het Hot Lokaal
29 september | Wat maakt de stad beter, mooier én lekkerder? De producten van de industriële streekmarkt op de Oliemolenhof! Je vindt er echt alles: van kunst en kaas tot koffie. Als ’t maar lokaal is. De komende editie staat in het teken van herfst. Wil je heerlijke warme chocolademelk of paddenstoelen proeven? Kom dan even een kijkje nemen bij de meer dan 30 kramen.

Streekmarkt Het Lokaal in Amersfoort

Dagje uit met vriend(inn)en? 8x hotspots

Route voor vrienden & vriendinnen
Ga je gezellig met vrienden of vriendinnen de stad in en wil je meer dan alleen shoppen? Maak er een dagje Amersfoort van met een heerlijke lunch, schoonheidsbehandeling en een borrel. Of waar jullie op dat moment maar zin in hebben. We hebben een route vol inspiratie voor je. Pak je de smartphone erbij? Vergeet de hashtag #tijdvooramersfoort niet. Vinden we leuk!

Route voor vrienden & vriendinnen