Tijd voor Amersfoort
Schud die heupen los tijdens Leusden Jazz

Leusden Jazz
12 t/m 14 oktober | Over een paar weken mogen we naar de 7e editie van Leusden Jazz in Theater De Tuin. Een heel weekend dansen en swingen op de beste Jazz muziek! En de namen die komen zijn niet de minste. Wat dacht je bijvoorbeeld van Shirma Rouse op de zaterdagavond. Zij geeft met haar achtkoppig orkest een eerbetoon aan Aretha Franklin. Dat wil je niet missen! Koop nu je kaarten.

Leusden Jazz

Groenmarkt Speeltbuiten

Groenmarkt Speeltbuiten
29 augustus & 2 september | Buitenspelen, dat klinkt heerlijk toch? Dat vinden ze op het gezellige plein de Groenmarkt in Amersfoort ook. Daar staat al sinds mensenheugenis een mooie muziektent, dé plek voor toffe optredens. Deze vind je hier dan ook aankomende woensdag, donderdag, zaterdag én zondag. Van Argentijnse tango tot akoustische optredens. Voor ieder wat wils!

Groenmarkt Speeltbuiten

Amersfoort = 033Fotostad 📷

033 Fotostad
Hou jij ook van dit soort mooie foto’s van Amersfoort? Check dan www.033fotostad.com. Meer dan 100 fotografen brengen twee maanden lang het DNA van de regio 033 in beeld op diverse locaties. Soms in combinatie met beeldend kunstenaars, schrijvers en musici. Veel werk is in exposities te zien, maar ook in de openbare ruimte. Een must see voor elke (amateur)fotograaf en foto-liefhebber.

033 Fotostad

De leukste vintage winkels in Amersfoort

Vintage Winkels Amersfoort
Je wilt je kamer een make-over geven. Het liefst met bijzondere spullen die een verhaal vertellen. Fleur van de blog Miss Joesten vertelt hoe zij het aanpakt! Ze gaat een gedeelte van de Tweedehands en Vintage route af, en komt bij Loods 5, Kringloopwinkelcentrum Amersfoort en Terre des Hommes. „Amersfoort is ideaal voor een dag woonwinkelen”, concludeert Fleur.

Vintage Tweedehands Winkels Amersfoort

Nacht van de Literatuur op bijzondere locaties

Nacht van de Literatuur
22 september | Geniet op 7 locaties rond de Koppelpoort in Amersfoort van de Nacht van de Literatuur. De opening en het slotfeest zijn in het KAdECafé. Daartussen kun je je eigen programma samenstellen en zit je in een kapel, in de brouwerij, op een boot of op een andere prachtige plek. Ga bijvoorbeeld kijken en luisteren bij Adriaan van Dis (foto) in de bibliotheek of bij Özcan Akyol in FLUOR.

Nacht van de Literatuur

Eten, drinken én een film kijken bij CineKantine

Cinekantine Amersfoort
31 augustus t/m 2 september | Dat je voor art house films bij theater De Lieve Vrouw moet zijn, weet je. Maar je zou er eigenlijk wel een hapje bij lusten. En een industriële omgeving, waarom niet? Je gebeden zijn verhoord: aankomend weekend is ’t CineKantine in de Prodentfabriek! Culinaire en filmische hoogstandjes en een line-up met live muziek. Met wie ga jij?

Cinekantine Amersfoort