Maandag 27 augustus, de meeste scholen in de regio zijn weer begonnen papa’s en/of mama’s weer aan het werk: de vakantie is ten einde.

Ook muziekgezelschap CODA is weer met de gebruikelijke repetities op de maandagavond begonnen, extra spannend dit keer. Voor de vakantie schreven we dat dirigent Henk van den Berg afscheid nam van Coda, nu verwelkomen zij hun nieuwe muzikaal leider ” Gerard van Schaik “.

Binnen de muzikale wereld geen onbekende, veel muziekverenigingen in de regio hebben onder zijn leiding gestaan of staan dat nog. Hij boekt veel succes in Duitsland als trompettist, maakt deel uit van het duo Unique, heeft een eigen artiesten en evenementen bureau Music Enterprise, een ‘bezig baasje’ dus.

Dit blijkt wel uit de lijst met de vele referenties waar hij zijn diensten aangeboden heeft! Coda is erg in zijn sas dat hij de muzikale leiding op zich wil nemen , al tijdens de proefdirectie was de beroemde ‘klik’ er.

Vandaar dat voorzitter Vincent Vivié   hem dan ook de ‘Captains band’ uitreikte en hem welkom bij deze club heet. Coda heeft heel wat in zijn mars de komende periode, zo is er in oktober het gezamenlijke concert met EG Zwartebroek, afgelopen juni in Amersfoort, 13 oktober in Zwartebroek.

En waarin Coda veel verwacht van Gerard zijn ze ook bezig met……. ja met wat? Het staat nog in de kinderschoenen maar…… het beloofd onder de muzikale leiding van Gerard zeker een succes te worden! Al nieuwsgierig? binnenkort wordt u verder geïnformeerd!

Langs deze weg wensen wij Gerard heel veel succes toe en een hele leuke tijd in Amersfoort bij CODA.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel