CODA. Nieuwe Muzikale leider bij muziekgezelschap

//CODA. Nieuwe Muzikale leider bij muziekgezelschap

CODA. Nieuwe Muzikale leider bij muziekgezelschap

Maandag 27 augustus, de meeste scholen in de regio zijn weer begonnen papa’s en/of mama’s weer aan het werk: de vakantie is ten einde.

Ook muziekgezelschap CODA is weer met de gebruikelijke repetities op de maandagavond begonnen, extra spannend dit keer. Voor de vakantie schreven we dat dirigent Henk van den Berg afscheid nam van Coda, nu verwelkomen zij hun nieuwe muzikaal leider ” Gerard van Schaik “.

Binnen de muzikale wereld geen onbekende, veel muziekverenigingen in de regio hebben onder zijn leiding gestaan of staan dat nog. Hij boekt veel succes in Duitsland als trompettist, maakt deel uit van het duo Unique, heeft een eigen artiesten en evenementen bureau Music Enterprise, een ‘bezig baasje’ dus.

Dit blijkt wel uit de lijst met de vele referenties waar hij zijn diensten aangeboden heeft! Coda is erg in zijn sas dat hij de muzikale leiding op zich wil nemen , al tijdens de proefdirectie was de beroemde ‘klik’ er.

Vandaar dat voorzitter Vincent Vivié   hem dan ook de ‘Captains band’ uitreikte en hem welkom bij deze club heet. Coda heeft heel wat in zijn mars de komende periode, zo is er in oktober het gezamenlijke concert met EG Zwartebroek, afgelopen juni in Amersfoort, 13 oktober in Zwartebroek.

En waarin Coda veel verwacht van Gerard zijn ze ook bezig met……. ja met wat? Het staat nog in de kinderschoenen maar…… het beloofd onder de muzikale leiding van Gerard zeker een succes te worden! Al nieuwsgierig? binnenkort wordt u verder geïnformeerd!

Langs deze weg wensen wij Gerard heel veel succes toe en een hele leuke tijd in Amersfoort bij CODA.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel

Door |2018-08-28T23:29:10+00:00dinsdag, 28 augustus 2018 |2 Reacties

2 Comments

 1. Gerard van Schaik 29 augustus 2018 om 08:46 - Antwoorden

  Bedankt voor het prachtige verhaal en foto’s, ik zal zeker mijn best gaan doen om mooie concerten te geven, en volgens mij gaat dat zeker lukken met deze Muzikale groep.

  Met muzikale groeten,

  Gerard van Schaik

 2. Hans Koch 29 augustus 2018 om 11:29 - Antwoorden

  Gerard van Schaik en CODA: heel veel succes!
  Zodra er een uitvoering is kom ik luisteren (en kijken natuurlijk).
  Het orkest heeft aan Gerard een goede leider, die ruimte laat voor creativiteit, maar de leiding ook strak in handen heeft. Bij Gerard moet de basis altijd goed zijn. Als je thuis je lesje leert is er ook mogelijkheid om een “eigen toontje” mee te blazen ..

Geef een reactie