Tijd voor Amersfoort

Mega watergevecht op het Eemplein

Watergevecht Eemplein
26 juni | Het wordt morgen warm. Heel warm. Daarom is het tijd voor een enorm watergevecht! Haal je waterpistool uit de schuur en koop nog snel wat waterballonnen voor het groot Amersfoorts Watergevecht. Op het Eemplein verzamelen alle Amersfoorters op zoek naar verkoeling zich om 16:30 uur, om met elkaar het gevecht aan te gaan. Tip: breng vanaf 10:00 uur je opblaasbare badje en de organisatie vult hem vast met water. Maak je borst maar nat!

Buttom Watergevecht Eemplein

Ontdek shopstad Amersfoort

Winkelpanden
Waar shop jij je zomeroutfit? In Amersfoort kun je heerlijk shoppen in één van de gezellige straatjes en winkelgebieden. In de Krommestraat vind je hippe plekken en enthousiaste ondernemers. Loop je door de Kamp, dan blijf je je verbazen over leuke winkeltjes die je misschien nog niet kende. Wandel onder de Kamperbinnenpoort door de Langestraat in, en je slaagt gegarandeerd voor je zomerse kleding. Bekijk de leukste winkelcentra en ontdek shopstad Amersfoort!

Button winkelgebieden

Zomer aan de Haven

Zomer aan de Haven
29 juni | Lekker in de zomerzon langs braderiekraampjes aan de kade snuffelen, dat kan gewoon in Amersfoort! Op een steenworp afstand van de historische binnenstad ligt de Eemhaven. Hier vier je zaterdag Zomer aan de Haven: een kleinschalig festival in de haven waar je rondloopt op de braderie terwijl de kids zich vermaken bij de kinderworkshops- en attracties. Nu je er toch bent, test meteen het heerlijke Italiaanse ijs van de nieuwe salon Tutti Gelati op het Eemplein!

Button Zomer aan de Haven

Dorpsdag Hooglanderveen

Dorpsdag Hooglanderveen
29 juni | In Hooglanderveen kijken ze er al weken naar uit, maar heel Amersfoort en omstreken is natuurlijk uitgenodigd voor de dorpsdag Hooglanderveen! De dorpsdag brengt een flinke scheut gezelligheid naar het dorp, met artiesten als Rene Schuurmans en John de Bever die komen optreden. Loop binnen bij de Playstation tent en daag je vrienden uit voor een potje Fortnite of volg één van de creatieve knutselworkshops: er is voor iedereen wat te doen!

Button Dorpsdag Hooglanderveen

Proef de regio op de Streekmarkt

Streekmarkt Het Lokaal
29 juni | Van frisdrank tot bier en van hamburger tot zwamboon: op de streekmarkt haal je de meest culinaire lunch uit de regio! In de industriële Nieuwe Stad komen lokale ondernemers en producenten samen. Ze vertellen je graag over hun producten uit de regio. Proef de lekkerste kaasjes, worstjes en andere lekkernijen. Maar er is ook veel non-food. Kunst, handgeweven kleden en babykleding: je vindt het er allemaal, dus proef de regio tijdens de streekmark!

Button Streekmarkt

Foodfestival in Soest

Foodfestival Toost
5 t/m 7 juli | Alle pokebowls, groenteburgers en quesedillas nog aan toe: krijg jij ook geen genoeg van al die lekkere foodfestivals? Het eerste weekend van juli strijkt de foodcaravaan van Toost neer in Soest. Bij foodtrucks als ‘Dumpling ding’, ‘Logisch eten’ en ‘Friet fjieuw’ haal je de lekkerste hapjes, onder klanken van sfeervolle livemuziek. Ga aan één van de gezellige tafels zitten of strijk neer op een kleedje in het gras en geniet van een heerlijk zomerse dag.

Button Toost Soest