Tijd voor Amersfoort
Kijk, kunst! Volg de route door de hele stad

KunstKijkRoute in Amersfoort
18 & 19 mei | Ontdek kunstenaars bij jou in de wijk, of fiets de stad door op zoek naar nieuw talent. Kunstenaars en ateliers openen een heel weekend hun deuren: van het Leusderkwartier tot Vathorst, van schilderijen tot beeldhouwwerk. Haal het gratis programmaboekje met handige plattegrond op en stippel je route uit!

KunstKijkroute in Amersfoort

Keileuk: Amersfoort-tips op Zoover

Tips van een local in Amersfoort
Op reiswebsite Zoover deelt blogger Evelyne de Jong haar favoriete cafés en winkels in Amersfoort. Want dat maakt de binnenstad zo leuk: al die lokale boetiekjes en pleinen vol kroegen. Maar ook voor een heerlijke picknick in het park heeft Evelyne nog wel een tip. Bekijk de video en de blog en je weet precies waar je moet zijn.

Blog en video over Amersfoort op Zoover

Wie was Johan? Loop & kijk mee

Johan van Oldenbarnevelt
Waarom staat Amersfoort in 2019 opeens in het teken van Johan van Oldenbarnevelt? Gisteren was het precies 400 jaar geleden dat hij werd vermoord. Van Oldebarnevelt wordt gezien als één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van Nederland. Detail: hij werd geboren in Amersfoort. Ontdek wie hij was bij exposities, lezingen en wandelingen in de stad.

Johan van Oldenbarnevelt

Door deze video krijg je zin in een citytrip

Amersfoort & Utrecht: perfect voor een bezoekje aan Nederland
Heb jij internationale vrienden die Amersfoort écht een keer moeten bezoeken? Laat ze deze video over Utrecht en Amersfoort zien en ze zijn gegarandeerd nieuwsgierig. Prachtige stadsgezichten, een boottocht door de grachten en ’s avonds het nachtleven induiken: hét recept voor een fantastische citytrip, toch? Bekijk de Engelstalige video.

10 redenen waarom je naar regio Amersfoort moet

10 redenen waarom je Amersfoort moet bezoeken
Ga jij liever van de gebaande paden? Lees de blog van Verawandelt! Want naast de sprookjesachtige binnenstad zijn er nog talloze andere ontdekkingen te doen in regio Amersfoort. Ga naar het Nationaal Militair Museum, fiets door de wijken Kattenbroek en Vathorst of shop in De Nieuwe Stad. Lezen dus: 10 redenen om regio Amersfoort te ontdekken.

10 redenen voor een bezoek aan Amersfoort

Nieuw route: fiets & proef de streek

Fietsroute door regio Amersfoort
Kaas, melk en ijsjes: producten uit de eigen regio zijn altijd nét iets lekkerder. Stap op de fiets en laat je leiden langs bedrijven en horeca, zoals Stadsbrouwerij De Drie Ringen, die al sinds jaar en dag heerlijk Amersfoorts bier brouwt. Deze nieuwe fietsroute is te koop bij de VVV aan de Breestraat. Tip: fiets ‘m nog deze maand, want in mei bieden veel van de bedrijven langs de route acties en kortingen aan.