Ontdek hoe snel het gebied zich ontwikkelt!

Een boeiende en interessante wandeling langs de Eem en het voormalige Oliemolenkwartier. De route leidt u langs verschillende monumenten, het moerasje en een voormalig stukje Grebbelinie. Klik hier om een aantal pagina’s te bekijken.
Het boekje met de route is te koop (á € 4,-) bij o.a. de VVV, de Observant, Boekhandel Veenendaal, de Algemene boekhandel en het Gilde Amersfoort.
Uitgave: Siesta  https://www.siesta-amersfoort.nl/publicaties/
.

                                                           DE WAGENWERKPLAATS WORDT GENOEMD ALS MOGELIJKE NIEUWBOUWLOACTIE VOOR HET STADHUIS

                                                 https://www.soesterkwartier.info/ook-wagenwerkplaats-mogelijke-nieuwbouwlocatie-stadhuis/

Mogelijkheden tot reageren

  • Bij voorkeur ontvangt de gemeente uw reactie uiterlijk dinsdag 21 mei via het digitale reactieformulier.
  • Als extra mogelijkheid is er, voor degenen die niet digitaal willen of kunnen reageren, een inloopbijeenkomst op maandag 20 mei van 16.30 tot 19.00 uur in het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Iedereen is welkom om te reageren en/of vragen te stellen.

17 mei, 15.00-17.00 uur        Meet je Stad Amersfoort nodigt je uit voor een open brainstorm over een uitbreiding van het initiatief met een

                                                           onderzoek naar de luchtkwaliteit in Amersfoort en omstreken.  De War, Geldersestraat 6

o   Open brainstorm over meten van luchtkwaliteit –  [Binnentuin of kantoor] Na eerdere openbare bijeenkomsten over dit onderwerp in november en januari komen we weer bijeen op vrijdag 17 mei, van 15:00 tot 17:00 uur. We willen je graag vertellen over wat er intussen is gebeurd en, belangrijker nog, met jou en de andere mensen het gesprek aangaan over wat we hierna allemaal gaan doen. En nòg belangrijker, van jou horen welke rol jij wilt spelen en met wie je dit samen wilt doen. Wil je hierover meedenken? Heb je specifieke ervaring met of interesse in het meten van luchtkwaliteit? Wil je meedoen met Citizen Science, of meedraaien in een groep die ontwikkelt aan meetkastjes en software? Kom dan naar deze brainstorm!
Achtergrond:
We hebben van de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht en het RIVM extra financiering om MeetjeStad uit te breiden met metingen naar luchtkwaliteit. We doen dit door fijnstof, dat door allerlei oorzaken in de lucht terecht komt, te gaan meten naar hoeveelheid en deeltjesgrootte. We weten zeker dat we allerlei uitdagingen zullen tegenkomen, zeker als je weet dat fijnstofmetingen van oudsher alleen met dure apparatuur gemeten kon worden. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope sensoren en die we kunnen we mooi inzetten in dit burgerwetenschapsproject. Het idee is een meetnetwerk dat Amersfoort en omgeving omspant op te zetten en zo in kaart te brengen hoe het zit met de luchtkwaliteit in onze omgeving. Of ten minste, in hoeverre doe-het-zelf metingen met low cost sensoren deze adequaat in kaart kan brengen.

 

o   Wil je hierover meedenken? Heb je specifieke ervaring met of interesse in het meten van luchtkwaliteit? Wil je meedoen met Citizen Science, of meedraaien in een groep die ontwikkelt aan meetkastjes en software? Inlichtingen:17mei@meetjestad.net

17 mei  15.00 uur opening  Glas in lood expositie door Tineke Zunneberg Minimuseum van Kringloopcentrum Amersfoort aan de zwaaikom.

18 mei  vanaf 10.00 uur     Groen Doet Goed Soesterkwartier op de Wagenwerkplaats (overgenomen van facebook)Het wordt weer warmer….

…. tijd om met water te spelen! Om dat ook op de Wagenspeelplaats te kunnen blijven doen gaan we zaterdag a.s. 18 mei aan de slag met de waterspeelplek! Kan jij ons daarbij helpen? Ook voor een uurtje ben je hartelijk welkom!
Sinds de heropening van de Wagenspeelplaats in 2016 is er heel veel gespeeld op de Wagenspeelplaats. Door de natuurkids, door de broertjes en zusjes van kinderen die op Circusles zitten, door voorbijgangers, door de buurt, wellicht ook door jouw kinderen. Daar zijn we erg blij mee, want het in contact brengen van de kinderen (en hun ouders) met de natuur is ons doel. In 2019 hebben we geen natuurclub meer en proberen we op enkele natuurspeel- (zater-)dagen de natuurspeelplaats te onderhouden en tevens samen in het groen leuke dingen te doen. Dus breng vooral je kinderen mee, we maken er een feest van met vuurtje stoken, oogsten in de moestuin en knutselen. We beginnen om 10 uur en zullen rond 15 uur afronden. Voor gereedschap en de inwendige mens zorgen wij. Ben jij er bij? Aanmelden is geen voorwaarde, maar wordt wel op prijs gesteld: bij de tuinmannen Guido en Fabian via natuurspeeldagen@gmail.com                                   

19 mei  10 -17.00 uur                       Wagenwerkplaats: Voorjaarsmeeting 2019 Holland Kadett-B Club

De jaarlijkse voorjaarsmeeting van de Holland Kadett-B Club komt naar Amersfoort. Ook niet-leden zijn welkom om de auto’s te bewonderen en om te praten met liefhebbers of op de markt dat ene onderdeel of hebbedingetje te scoren.

Programma 
10.00 Terrein geopend voor bezoekers
14.00 Rondrit door de omgeving 14.00-16.00 Overdekte Verkeerstuin Amersfoort voor kinderen geopend            

20 mei  16.30 -19.00 uur   Inloopbijeenkomst Stadhuislokaties. De bijeenkomst is in het huidige Stadhuis, Reageren en gelegenheid tot vragenstellen.

23 mei  (18.00)19.00 -21.00 uur          Broedplaats in Buurthuis De Nieuwe Sleutel – NOORDEWIERWEG 252-1

Overgenomen van de website www.bewoners033.nl:

De Broedplaats is een bijeenkomst voor inwoners uit Amersfoort, Hoogland, Hooglandersveen en omliggende gebieden. Naast inwoners zijn ook gemeenteraadsleden, wethouders, ambtenaren, ondernemers, kunstenaars etc van harte welkom om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor onze regio. Tijdens de Broedplaats kun je een flitspresentatie doen van maximaal 3 minuten die eindigt met een vraag. Vervolgens kiezen de aanwezigen met elke presentatiehouder zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. We beginnen om 19.00 en eindigen om 21.00.

Voorafgaand kun je om 18.00 mee-eten. Deelname aan de hele avond is gratis. Wel graag aanmelden voor 10 mei i.v.m. catering via viabroedplaats@bewoners033.nl. Graag laten weten of je wel/niet mee-eet en of je een flitspresentatie wilt houden. We hopen je 23 mei te mogen ontvangen!

 

25 mei  11 -16.00 uur I sselt Fair bij de Kapel van Isselt in Amersfoort

Zaterdag 25 mei 2019 van 11.00 tot 16.00 uur

Locatie: Isseltseweg 155 in Amersfoort. Op de hoek van de Uraniumweg en Isseltseweg, vlak achter de Praxis en Intratuin (Amsterdamseweg).

Entree: gratis

Pinnen niet mogelijk.

In de kapeltuin van rijksmonument Kapel de Isselt wordt een kleinschalige, knusse Fair gehouden. Het aanbod bestaat uit onder andere vintage kleding, boeken en huisraad. Daarnaast zijn er stekjes, zaden en lekkernijen uit de (moes)tuin van de kapel. Ook is er gelegenheid om onder begeleiding van een gids de kapel te bezichtigen.

U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen op deze prachtige historische locatie.

We verhuren geen kramen.

De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan het onderhoud van Kapel Isselt.

 

                                            www.destadsbron.nl

Zie de nieuwsbrief (9 mei) met opgave van de laatste artikelen:

 

http://www.destadsbron.nl/nl/nieuwsbrief/id5cd286ee999ec

Daarna is o.a. verschenen:

Politieke ruis 4. Rondjes rijden op de rotonde

door John Spijkerman

http://www.destadsbron.nl/nl/politieke_ruis_4

VERSLAGGEVERS GEZOCHT –

Heeft u hart voor het Soesterkwartier en vindt u het leuk om zo af en toe verslag te doen over wat er daar zoal gebeurt. Of vindt u het leuk om eens over een happening in het Soesterkwartier een fotoreportage te maken? Neem dan contact op met de redactie van de Wijkwebsite: redactiesoesterkwartier@gmail.com (www.soesterkwartier.info)

NIEUWSBERICHTEN OVER AMERSFOORT WEST verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.) Deze brief wordt al sinds 2015 verzonden. Het is best mogelijk dat u geen interesse heeft of om andere redenen geen bericht wilt ontvangen . Stuur dan dit mailtje gewoon even terug. Dan verwijder ik uw adres. De verzameling adressen voor deze nieuwsbrief gebruik ik-als-particuier alleen om deze nieuwsbrief via bcc-adressering te verspreiden. Genoemde verzameling adressen gebruik ik niet voor andere doeleinden. Ik houd me aanbevolen voor uw tips om het nog beter te doen. Heeft u toepasselijk nieuws waarvan u vindt dat meer mensen dat zouden moeten weten? ik stuur het graag voor u door. 

Bij voorbaat dank voor reacties, met vriendelijke groet, Joke Sickmann