Tijd voor Amersfoort
Show some love: 4x tips voor Moederdag

Vier Moederdag in Amersfoort
12 mei | Het is alweer bijna Moederdag. Nog geen cadeau? Komt goed, we hebben op de valreep nog de leukste verrassingen voor je. Start de dag met een heerlijke moederdagbrunch bij 22HIGH. Bij het gezellige Eetlokaal Bartho in Nieuwland komt Bakkerij Groenendijk een heerlijke brunch op tafel zetten. Of kom voor een high tea naar Berghotel Amersfoort. Op zoek naar iets actiefs? Beklim dan de Onze Lieve Vrouwetoren en trakteer je moeder op een prachtig uitzicht vanaf de top.

Doen: ontdek pikante verhalen over Amersfoort

Wandeling met Amersfoortse Gidsen
Heb jij altijd al willen weten wat het ‘mirakel van Amersfoort’ is of waarom we Amersfoorters keientrekkers noemen? Loop dan een wandeling mee met de Amersfoortse Gidsen. Ze weten alles en vertellen je in geuren en kleuren de leukste verhalen over de rijke geschiedenis van Amersfoort. Of kies voor een thema, zoals de bierwandeling of de Mondriaantour. Bekijk de video voor een voorproefje.

Vermaak je vorstelijk bij Kasteel Groeneveld

Kom kijken bij Kasteel Groeneveld
zaterdag & zondag | Tentoonstellingen bekijken, wandelen in de prachtige tuin en vorstelijk rondgeleid worden: bij Kasteel Groeneveld kan het allemaal! Dit prachtige 18e-eeuwse buitenhuis in Baarn is een heerlijke plek om je een dag royaal te vermaken. Elke week zijn er rondleidingen in het kasteel, waar je alles leert over de geschiedenis, tuin en kunstwerken. Pak die agenda er maar bij.

Bekijk Kasteel Groeneveld

Dit is dé Bierdag van Amersfoort

Het is bijna Bierdag in Amersfoort
18 mei | Hoe we vieren dat Amersfoort een echte bierstad is? Met de Bierdag natuurlijk. Bij de Brewpub van Rock City staan tien (!) lokale brouwerijen met hun lekkerste biertjes op de Amersfoortse Brouwerijendag. Ook op de Appelmarkt is het goed vertoeven. De Dikke koning organiseert samen met brouwerij De Molen een Bierfestival met livemuziek, bbq en meer dan 30 verschillende soorten biertjes. Die brouwerij is al tien keer uitgeroepen tot beste craftbeer brouwerij van Nederland!

Maak je tong los bij Proef in De Nieuwe Stad

Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad
29 mei t/m 2 juni | De relaxte sfeer van Proef in De Nieuwe Stad is terug. Bij dit gratis festival draait alles om loungen, lekker eten en toprestaurants. Check de houten paviljoens met ruime terrassen en flaneer rond de enorme bar. Er valt zoveel te ontdekken! Kom je proeven van exotische gerechtjes uit verschillende werelddelen?

Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad

Marathon op komst: kom je rennen of kijken?

Marathon Amersfoort
16 juni | Wereldprestaties op komst in Amersfoort. Honderden durfals gaan zich storten op de marathon! Eigenlijk kun je net zo goed ook mee doen: er zijn namelijk ook kortere trajecten van 5 en zelfs 1 of 2 kilometer. Komen kijken kan natuurlijk ook, want de deelnemers hebben je support hard nodig. Bekijk het parcours op de website.

Marathon Amersfoort