Tijd voor Amersfoort
Foodies opgelet: nieuw festival

Rrrollend Amersfoort
17 t/m 19 mei | Luisteren naar relaxte jazzbandjes met een exotisch hapje in je hand. Samen met je vrienden struinen langs foodtrucks, om vervolgens een picknicktafel midden in de zon op te zoeken. Jaha, de lente is in aantocht! Wij kijken al uit naar Rrrollend Amersfoort. Dit spiksplinternieuwe foodfestival komt naar het Eemplein. Jij ook?

Rrrollend Amersfoort
Lonely Planet beveelt Amersfoort aan

Amersfoort in Lonely Planet
“Amersfoort heeft één van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden in ons land.” Lonely Planet, de grootste reisgids van de wereld, tipt Amersfoort. Als je vrienden nog steeds niet op bezoek zijn geweest in Amersfoort, schuif ze dit artikel dan eens voor. Wedden dat ze morgen op de trein stappen? Loop samen de fotoroute uit het artikel!

Lonely Planet Amersfoort
Monteverdi XL: muziek, masterclasses & meer

Monteverdi XL in Amersfoort
9 & 10 maart | Heel Amersfoort kleurt Italië! Op allerlei plekken klinkt de muziek van de beroemde Italiaanse componist Claudio Monteverdi. Maak zelf een tocht door de binnenstad of doe mee met de speciale themawandeling van de Amersfoortse Gidsen. En er is nog veel meer te doen, buiten en binnen. Wil je niets missen, check dan het programma op de website.

Festival Monteverdi XL
 

Stem Amersfoort naar de nationale Erfgoedprijs

Stem voor de Erfgoedprijs
Denk je aan een historische binnenstad met honderden prachtige monumentale gebouwen, dan denk je natuurlijk aan Amersfoort. Niet zo gek dus dat de stad genomineerd is voor de BNG Bank Erfgoedprijs. Het leuke is dat jij invloed hebt op de uitslag. Stem je mee? Misschien wint Amersfoort wel de publieksprijs!

Amersfoort genomineerd voor Erfgoedprijs
Doe-tip in de voorjaarsvakantie: Mondriaanhuis

Mondriaanhuis maandag geopend
25 februari | Zin om komende week samen naar het museum te gaan? Luid de voorjaarsvakantie in bij het Mondriaanhuis. Stap binnen in het geboortehuis van Piet Mondriaan, dat kortgeleden helemaal verbouwd is. Door de moderne technieken, speurtochten en het Doe-het-zelfatelier een leuk uitje voor grote én kleine kinderen. Komende maandag geopend!

Mondriaanhuis extra geopend
12x de nieuwste winkels van Amersfoort

Nieuwe-winkelroute door Amersfoort
Yes, Amersfoort is weer een paar fijne boetiekjes rijker! Wie zin heeft om de nieuwste winkels en horeca te ontdekken, loopt de speciale wandelroute door de binnenstad. Na die 2,5 kilometer ben je wel 12 hotspots gepasseerd. En kom je onderweg nog meer nieuwe adresjes tegen? Deel ze dan zeker met ons: zo blijft de route altijd up-to-date.

Nieuwe-winkel-route